Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyran: Österfärnebo vann mot Hedesunda

Derbyt mellan Österfärnebo och Hedesunda fick kanske ett slutresultat som inte många väntat sig. Jumbolaget Österfärnebo vann med klara 3–0 och Hedesunda får fortsätta att slåss för sin plats i fyran.

Annons

– Vi har kommit närmare och närmare en seger och i dag kom den. Sen att det är i ett derby gör ju inte saken sämre, säger en nöjd Kjell Jansson, tränare i Österfärnebo .

Innan matchen så var förutsättningarna stenklara för Hedesunda. Seger och ett nytt kontrakt skulle vara nära. Men man hade förtvivlat svårt att få igång spelet och när man kom fram i lägen, så stod Österfärnebos målvakt Martin Josefsson i vägen.

– Vi kanske var lite tagna av stundens allvar. Men vi visste om att det skulle bli hårt. Ett derby är alltid ett derby och i dag fick vi aldrig i gång spelet riktigt, säger Sonny Kvist i Hedesunda.

Österfärnebo tog ledningen i början av andra halvlek och Hedesunda försökte att kliva högre upp efter det. Men då åkte man på kontringar som också avgjorde matchen.

Och Österfärnebos tränare lovar nu att hans mannar ska göra vad man kan för att hålla spänningen vid liv även i toppstriden, då man avslutar säsongen borta mot serieledarna Hofors.

– Det är en utmaning men vi ska åtminstone försöka störa dom, lovar Kjell.

ÖSTERFÄRNEBO–HEDESUNDA 3–0 (0–0)

Målen: Andreas Josefsson, David Olsson och Martin Malmqvist.

Bäst i ÖFIF: Jonas Ferlin, Daniel Ramires och Martin Josefsson.

Bäst i Hedesunda: Josef Simonsson, övriga kan bättre.

Mer läsning

Annons