Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF avgjorde efter förlängning mot SIF

Det krävdes förlängning i DM-finalen för P17 mellan rivalerna Gefle IF och Sandvikens IF.
Nils Nilsson avgjorde för GIF i 113:e minuten.

Annons

Matchens första mål stod Gefles Tshutshu för i den 24 minuten och då hade SIF:s Fredrik Tenggren ett rungande ribbskott i anfallet före.

1–0 i paus var siffror som SIF skall vara glada för då laget förutom ribbskottet inte skapade någonting, Gefle däremot hade flera chanser men laget kunde inte sätta dit bollen. Gefle var klart bättre i offensiven medan SIF ofta kom i anfall en och en och då hade inte GIF-försvaret några som helst problem. I den andra stack SIF upp lite mera och laget satsade på långskott som inte var helt ofarliga och laget vände underläget 0–1 till ledning 2–1 på två lyckominuter då först Samatar Mohamed snyggt nickade in kvitteringen och Fredrik Tenggren med ett lobbskott i krysset gav sitt SIF ledningen.

Gefle såg långa stunder ut som segrare men laget hade problem trots ett stort bollinnehav att få in bollen och kvitteringen kom inte förrän det återstod tre minuter då Tshutshu snyggt kunde nicka in bollen och göra sitt andra mål för kvällen. 2–2 stod sig tiden ut och i förlängningen hade GIF mycket boll och Nils Nilsson fick chansen i slutet av den första förlängningskvarten men skottet hamnade över ribban.

Med sju minuter kvar att spela fick så äntligen Nils Nilsson utdelning på en av sina chanser då han hittade rätt från högerkanten. Gefle vann till slut rättvist då laget framför allt hade mycket boll och laget var farligare i sina avslut. SIF hade inte många målchanser men laget tog tillvara på det som fanns.

Mer läsning

Annons