Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-juniorerna laddar om för SM-slutspel

När platsen i juniorallsvenskan elit säkrades i lördags fick GIF-juniorerna en trevlig bonus på köpet. Nu är laget plötsligt med i JSM-slutspelet som inleds på lördag.

Annons

Gefle IF vann juniorallsvenskan södra Norrland och fick kvala borta mot Piteå i en enda match för att avgöra vilket av lagen som nästa år spelar i högsta divisionen. Det blev GIF, efter en säker 3–0-seger.

Men säsongen är knappast slut för det. Matchen gällde även kval till JSM-slutspelet, där det för Gävlelagets del innebär åttondelsfinal borta mot Västerås SK på lördag.

– Vi ser det här som en stor möjlighet. Vi har egentligen allt att vinna, säger tränaren Jonas Andersson.

– Det är en rolig utmaning – och en rolig vecka. Vi har DM-final mot Sandviken på torsdag och sedan det här. Alla är väldigt inspirerade och det var en otrolig fart på träningen efter Piteåmatchen, fortsätter Andersson.

Han konstaterar att JSM-slutspelet blir en ypperlig chans att få reda på vad som väntar i juniorallsvenskan elit nästa år – de flesta av de andra lagen tillhörde toppen i årets serier (norr och söder).

Lördagens motståndare Västerås vann till och med den norra serien.

– Det är säkert ett riktigt bra lag, men om vi har alla spelare friska och alla har en bra dag tror jag att vi har chans mot alla. Just nu har vi väldigt bra självförtroende och stämning i laget.

– Vi ska åka ner dit och våga stå emot. Inte bara försvara oss i 90 minuter. Mycket av vår framgång har berott på bra anfallsspel och vi ska fortsätta på den vägen, säger Andersson.

Slutspelet avgörs i enkelmöten, och går GIF vidare väntar antingen Malmö FF eller IFK Norrköping i kvarten helgen efter den kommande.

Mer läsning

Annons