Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glenn Strömberg gör reklam för Tidningscupen

Här är Sandvikens IF:s oväntade pr-kupp.

Inför en Champions League-match mellan Bayern München och Napoli talar sig Glenn Strömberg varm för kommande upplagan av Tidningscupen.

Annons

Klippet, som kan ses på Tidningscupens facebooksida, kan SIF tacka Sandvikenbördige Viasatreportern Frida Nordstrand för. Det är hon som, en halvtimme innan Champions League-matchen ska starta, ställer frågan till Strömberg:

– Champions League i all ära... Det är stort, men det finns annat i fotbollsvärlden som är stort också. Glenn, jag tror du förstår vad jag pratar om.

– Ja, jag antar att du pratar om Tidningscupen i Sandviken, svarar Sveriges kanske mest omtyckte expertkommentator – och lägger sedan ut texten varför SIF:s stora ungdomsturnering är så bra för svensk fotboll.

Strömberg eldar upp sig mer och mer – och hävdar till slut att halva Italien är på väg till Sandviken i slutet av januari – medan Frida Nordstrand ser ut att få jobba för att hålla sig för skratt.

Enligt SIF-ordföranden Peter Svensson har filmen, som lades ut i helgen, fått stor uppmärksamhet.

– Det är enormt många som har kommenterat och gillat inslaget. Det här är en väldigt bra pr-grej för cupen och lockar säkert några extra. Vi hade ett inslag med Glenn Strömberg förra året också, men då körde vi det bara under själva turneringen. Nu använder vi det i marknadsföringen inför också.

Kostar det er något?

– Nej, det här är helt tack vare Frida, säger Svensson.

Tidningscupen spelas mellan 27 och 29 januari. Senast deltog 155 lag i turneringen.

Mer läsning

Annons