Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godkänt genrep av Strömsberg

Strömsberg Fotboll gjorde en bra insats mot Frej som spelar i fotbollsettan. Visserligen blev det stryk med 31. Men med tanke på att hemmalaget lirar i en division högre, så kan Strömsberg vara nöjd efter annandagens genrep.

Annons

Samtliga mål kom i den första halvleken och Frejs 31-mål kom på straff strax före pausvilan.

- Ja, jag är nöjd med grabbarnas insats i dag. Vi var tillbakapressade under första kvarten. Men i stort gjorde vi en stabil insats, sa Strömsbergs tränare Conny Asklöf direkt efter matchen på Vikingavallen.

Frej kunde ta ledningen efter 15 minuters spel. 10-målet var helt logiskt, eftersom hemmalaget startade med en mycket stark offensiv.

Efter halvtimmen kunde dock Strömsberg välförtjänt kvittera.

- Målet kom efter ett riktigt snyggt anfall.Där sedan bollen spelades tillbaka till Simon Grudéus, som säkert satte bollen i nät.

Men bara sju minuter senare så kunde Frej såga sig igenom gästernas försvar och återta ledningen.

Men nu hade också Strömsberg fått mer och mer ordning i leden. Lite olyckligt kom därför 31 på en straff strax före pausvilan.

Under andra halvlek visade Strömsberg upp ett mycket starkt försvarspel och tränarduon Conny Asklöf och Jonas Lindström fick ett klart besked inför seriepremiären i fotbollstvåan nästa helg försvarspelet håller.

- Ja, vi uppträdde stabilt och spelade oss också ur pressade situationer. Vi gör ett klart godkänd genrep, sa Asklöf, som berömde hela truppen för insatsen mot Frej.

Även om Frej hade ett större bollinnehav, så kunde Strömsberg lugnt och metodiskt försvara sig och skapade flera kontringar i andra halvlek.

Trots att Strömsberg fått flera träningsmatcher inställda så ser det positivt ut inför hemmapremiären på LF-Arena mot Skiljebo på söndag.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons