Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén nöjd med lottningen

Varken dröm eller mardröm – snarare något mittemellan.
Förbundskaptenen Erik Hamrén om EM-lottningen:
– Som helhet är jag nöjd.

Annons

– Jag sade inför lottningen att jag gärna slapp Holland och Spanien och Tyskland var ett annat lag jag inte ville ha i gruppen.

– Sedan kunde vi självklart ha fått något lättare lag också, men som helhet är jag nöjd, säger han i en intervju med TV4.

Ukraina, Frankrike och England.

De väntar i juni.

Att landslaget spelar alla tre matcherna på Olympiastadion i Kiev – finalarenan på mästerskapets sista dag – gillar Hamrén.

– Det är positivt. Också för supportrarna som slipper långa resor och kan vara på ett och samma ställe hela tiden. Det blir fantastiskt för våra supportrar.

Om gruppmotståndarna:

– Jättespännande. En riktigt spännande grupp. Det är starka lag i slutspelet överlag oavsett vilka man ställs mot. Vi hade fått en tuff uppgift oavsett vilken grupp vi hamnat i. Vi får slå underifrån, det vet vi, vi är bland de lägst rankade.

Om att möta Ukraina i första matchen (11 juni):

– Det var en bra erfarenhet att vi åkte hit och spelade mot dem i augusti (seger 1–0 i Charkiv). Nu är det helt andra förutsättningar när det är tävlingsmatch. De kommer att lyftas fram som hemmanation givetvis, men jag har en bra känsla med alla de här lagen, det blir tuffa matcher men också härliga utmaningar.

Mer läsning

Annons