Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev SIF:s vinnarskalle

SIF-tränaren Tony Andersson ville ha en skalle från Järbo på planen.

Emil Wigren tackade för förtroendet, och nickade in två mål i sin första division 2-match någonsin.

– Man lär utnyttja det man är bra på, säger han nöjt efter Sandvikens premiärseger.

Annons

Det var den första på fem år, senaste gången SIF vann en premiär var 2006 när laget slog Brynäs med 1–0 hemma. Annars har laget haft svårt att ta trepoängare när serien drar igång.

Men det där visste inte Emil Wigren något om, när han tågade in tillsammans med sina nya lagkamrater, till tonerna av den vackra SIF-hymnen ”Håll mina vingar en stund”.

Och nog kändes det som om någon uppifrån höll lite extra hårt i Emil Wigren just den här soliga lördagen. Nykomlingen Spårvägen chockstartade med att ta ledningen på lagets första hörna, men SIF reste sig, tog tag i spelet och Emil Wigren avslutade ett läckert högerinlägg från Jack Sharples med pannan.

En stund senare var det dags igen, på en hörna slagen av Andreas Gillström. Emil Wigren nådde högst och nickade in 2–1 till Sandvikens IF.

Och SIF-tränaren Tony Andersson kunde konstatera att han hade en stor dos med fingertoppskänsla.

– Vi har tuff konkurrens på forwardssidan men jag visste att Spårvägen var bra i luftspelet så jag ville ha Emil på planen på grund av hans styrka i huvudspelet. Och ibland väljer man rätt...

24-årige Emil Wigren är från Järbo, där han spelat i både trean och fyran, plus att han gjorde en halv säsong i Sjötull i fjol. Men efter Tidningscupen i slutet av januari hörde SIF av sig.

– De såg kanske att jag gjorde en hel del mål på deras juniorlag för de ringde redan på söndagen direkt efter turneringen, säger Emil, som verkar ha kommit in i division 2-tempot snabbt.

– Tempot är ju den stora skillnaden, och träningsmängden. Men det kommer mer och mer.

SIF sjönk tillbaka i den andra halvleken och kom undan med blotta förskräckelsen, men tre poäng är alltid tre poäng.

Tyvärr fick man skicklige Tobias Wanke utvisad i slutskedet, sedan huvuddomaren Augin Melki konsulterat sin assisterande domare, vilket innebär att Wanke definitivt missar nästa omgångs derby mot Strömsberg, plus säkert ytterligare någon match.

Men SIF får väl lita till sin skalle från Järbo i stället.

Mer läsning

Annons