Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här avgör Sandviken – med en sekund kvar

En sekund återstod. Då sköt Christoffer Simensen 4–3 och fullbordade SIF:s vändning mot Kungsgården.

– Skitdåligt, rent ut sagt, säger KSK:s spelande tränare Anders Rinnström besviket.

Annons

I går drog Tidningscupen igång med herrturneringen inne i idrottshallen, med ungdomsmatcherna i ett myllrande Göransson Arena och med fullsmockade parkeringsplatser på den sidan Sandviken.

I herrcupen är Sandvikens två lag och titelförsvarande Strömsberg stora favoriter. Men de går att rubba, det visade inte minst Kungsgården, som för övrigt vann turneringen så sent som 2009. KSK, nykomling i trean den här säsongen, hade 3–0 efter två mål av Hoforsförvärvet Danich Ali – innan det mesta gick snett.

SIF 2, som det var fråga om, var i brygga men gnetade sig ikapp i slutskedet. Jonas Magnusson kvitterade med minuten kvar och när klockan visade 21.59 pricksköt Christoffer Simensen 4–3. SIF klarade sig med ett nödrop.

– Är vi inte riktigt påslagna får vi stryk av division 3-lagen. Kungsgården gjorde som man ska göra mot oss, de backade inte hem utan satte hög press och då fick vi problem, säger SIF-tränaren Tony Andersson, som coachade energiskt från bänken.

För Kungsgården var det andra förlusten i rad, efter inledande 1–2 mot Valbo, och när ni läser det här kan laget mycket väl vara utslaget.

– Trist i så fall, det är klart vi räknade med att gå vidare från gruppen. Men vi har mycket annat att se fram emot den här säsongen, säger Anders Rinnström med ett leende – trots allt.

Strömsberg inledde med att köra över Stensätra med 10–1 och visade att man mycket väl kan ta sin tredje raka titel i Tidningscupen. Men till skillnad från SIF har man bara anmält ett lag.

– Vi har 15-16 spelare som vi rullar runt på, och förhoppningsvis är vi med när allt ska avgöras på söndag, säger Strömsbergstränaren Conny Asklöf.

Möjligen kan Hille, som startade med att göra totalt 11–0 på Årsunda och Valbo 2, ändå hota favoritlagen. I dag drar även damernas turnering i gång.

´

Mer läsning

Annons