Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig seger för Strömsberg

Strömsberg hemmaslog Västerås med 4–3, vilket gladde tränaren Conny Asklöf.

– En jätteskön och viktig seger för oss. Nu kliver vi upp i mitten av tabellskiktet. Dom hade mycket boll, men vi straffade ut Västerås, säger Asklöf.

Annons

Hemmalaget hade redan vid pausvilan ledningen med 4–2.

Strömsberg, som inte i någon av de tidigare fyra seriematcherna i fotbollstvåan orkat med att inleda målskyttet, öppnade nu genom Danne Käll med att sätta 1–0 i den elfte matchminuten.

Det var Marcus Hägg som hade den första chansen, men Danne Käll kunde följa upp med att säkert sätta bollen i nät.

Nu blev glädjen kortvarig. För redan i den 15 minuten kunde Patrik Dandanell efter ett snyggt anfall, nicka in 1–1 till höger om Martin Sundström i hemmamålet.

Men nu gick det undan och i den 20 matchminuten satte Marcus Hägg mycket säkert en straff in i nätmaskorna.

Förspelet var att Daniel Leino tog sig in från höger och drog en back. Men blev sedan hakad och straffen var solklar.

Men säg den glädje som varar.

Bara fyra minuter senare så kom en ny kvittering. Nu var det Philip Fredriksson som satte bollen i hemmaburen efter ett högerinlägg.

Nu svarade hemmalaget omgående. Erik Ingemarsson höll sig framme på ett högerinlägg och redan i den 25 matchminuten var Strömsberg åter i ledning.

Det skulle också bli mer i målväg.

– Ja trots att Västerås ägde mycket boll, så var det vi som tog tillvara chanserna och kunde göra hela fyra mål före pausvilan, sa en mycket belåten Conny Asklöf.

Ja, det märkliga var att ett bollskickligt Västerås stundtals dominerade ute på banan. Men det var hemmalaget som gick till pausvila med en 4–2 ledning.

Det fjärde målet satte Mattias Hall distingt med fem minuter kvar av första halvlek.

– Sammantaget så visade vi också upp ett tryggt försvarsspel, där speciellt Simon Jonsson men även Markus Sundbaum, visade härliga takter i mitten.

– Vi hade också ett par riktigt heta chanser att sätta ett femte mål i andra halvlek. Nu fick vi också mer bollinnehav och några längre anfall. Robin Andersson och Danne Käll hade även tillfällen som kunde ha gett oss ett femte mål.

I matchens absoluta slutskede kom ett reduceringsmål för Västerås. Det var August Bergman som satte matchens sjunde mål.

Sammantaget så var det här en mycket viktig seger i premiären för match hemma på Hedens IP.

– Det känns inte bra, sa målskytten Mattias Hall, som tvingades stiga av i andra halvlek. Mattias har varit borta några matcher efter en smäll mot revbenen. Nu fick han en ny tryckare. Det är bara att hoppas han kan komma igen snabbt.

– Vi noterade också att lagets spelmotor Simon Grudéus insjuknade matchdagen, men förmodligen spelar i nästa omgång där Strömsberg möter Sollentuna borta.

Mer läsning

Annons