Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga nyförvärv till Tierp damfotboll

Nu är alla nyförvärv på plats hos Tierp Damfotboll. Målsättningen är också hög i klubben, som utan att blinka siktar på att kliva upp i damettan efter den kommande säsongen.

Annons

Tierp gör sin tredje säsong i damtvåan och visade ju förra säsongen att det finns fina kvaliteter i laget.Tierp som tog andraplatsen i sluttabellen var det enda lag som i båda mötena slog seriesegrarna Danmark.

– Vi siktar på en topplats i tvåan och sedan är ambitionen att vi 2013 ska lira i damettan, säger sportchefen Ola Melin.

När Sporten en träningskväll besökte Högbergshallen så fanns ett 30-tal lirare som körde för fullt med bollövningar och styrketräning.

– Det ser mycket bra ut på träningar och vi kommer väl framöver också att ta oss ut på konstgräset. Just nu är det för halt att träna där ute, säger Melin.

Från spel med Danmark kommer Ida Andersson och Lisa Hägglund, som förra säsongen spelade både för Rex och Danmark.

Frida Eriksson (Rex), Josefin Engström (Gimo) och Carolin Stork (Månkarbo) är tre unga mycket lovande talanger som också skrivit på för Tierp.

– En stark trio som kan komma att överraska den här säsongen,säger Melin som också har flera spelare gång.

– Alla nyförvärven ser mycket bra ut på träningarna och visar att dom är rätt spelare i vår satsning fram mot fotbollsettan. Med de nya spelarna har vi också täkt upp hålen efter USA tjejerna Norma Mendez och Ashley Salas, som spelade med oss förra säsongen, säger Melin.

Ja, exempelvis är Ida Andersson en mycket bra mittback och Lisa Hägglund är ju en måltjuv, som med Rex satte hela 25 bollar i motståndarmålen förra säsongen.

– Nu har vi ytterligare en ung talang som tränar med oss och som kan bli klar framöver,säger Melin, men utan att namnge den unga talangen.

– Vi jobbar också på att få ytterligare en målvakt till klubben. Vi är mycket glada att ha klart med Emma Sundström som förste målvakt, men vi måste ju också ha en till målvakt som kompletterar Emma, säger Melin.

– Närmast kommer vi att ställa upp i Tidningscupen i Sandviken.Vi vann ju förra året och naturligtvis ska vi försöka försvara den segern. Vi kommer också att anmäla ett F-19 lag till Gothia Cup i sommar. Det blir ett starkt lag som vi hoppas ska göra en stark insats, säger Melin.

Seriepremiären är den 29 april då Tierp möter BP på bortaplan.

Vilka ser du som huvudkonkurrenter i seriespelet?

– Bele Barkarby, IFK Gävle och Huge blir nog tuffast att möta, siar sportchefen Melin.

Mer läsning

Annons