Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille F16 vann – nu yrkar motståndarna på omspel

Hille IF F16-tjejer gjorde en bragd och gick vidare till SM-semifinal genom att besegra Bele Barkarby med 1–0 i kvartsfinalen förra helgen.
Nu har dock Bele Barkarby lämnat in en protest och yrkar på omspel.
– Vi tycker att arrange­manget var oseriöst, säger lagets tränare Janne Olsten.

Annons

Han har författat ett långt protestbrev som skickats till Svenska Fotbollförbundet.

Hille har på sig till måndag att skicka in sin redogörelse på protesten innan disciplinnämnden har ett möte och tar ett beslut.

– Vi vet att det inte kommer att gå igenom men vi känner att vi måste göra så här. Tjejerna tränar hårt fyra gånger i veckan och det får inte gå till så här, säger Olsten.

Det Bele Barkarby främst vänder sig emot är domaruttagningen.

– Domaren hade dömt en match före och kom dessutom från orten. Det är ändå ett SM-slutspel och vi tycker att det minsta man kan kräva är en neutral och utvilad domare. Sen var det några andra smågrejor också att vi fick spela på en dålig naturgräsplan när det fanns ett fint konstgräs alldeles bredvid.

Saker som inte Hille IF har på sitt samvete.

– Det kanske mest är förbundet som vi har riktat det här till. Ska det satsas på ett SM så borde matchen dessutom spelas på neutral plan, säger Olsten.

Bele Barkarby är inte vant att förlora och tillhör landets absolut bästa F16-lag med segrar i både St Erikscupen hemma i Stockholm och Gothia Cup.

Hille IF har tagit del av protesten.

– Ja, det har vi och kommer att skicka in vår redogörelse till förbundet i början av veckan. Jag har däremot inte några kommentarer om det som står i protesten, säger Hilles ordförande Gunnar Lindbom.

Ett beslut att vänta i frågan bör komma senast i mitten på nästa vecka.

SM-slutspelet med semifinaler och final avgörs i Sandviken den 29-30 oktober.

Mer läsning

Annons