Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille räddade spänningen i trean

Selånger höll på att alldeles förstöra spänningen i division 3 södra Norrland efter tio raka segrar.
Men då hade man inte heller mött Hille...
– Nionde raka matchen utan förlust, smackade tränaren Björn Engelaar belåtet efter 4–1-segern på bortaplan.

Annons

Det var med andra ord två ordentligt formstarka lag som möttes där Selånger ändå var stora favoriter. Men Hilles unga lag – tre killar födda 1995 i spel samtidigt – stod emot otroligt bra.

När laget dessutom fick utdelning på allt jobb var segern fixad. 1–0 kom redan i den sjunde minuten då lagkaptenen Anders Sundberg hittade rätt.

– Det angav tonen på något sätt. Vi hade bra koll på deras anfallsspel hela tiden och satte våra egna chanser, sa Engelaar.

16-åriga Mattias Priola gjorde 2–0 efter 25 minuter och ett psykologiskt viktigt 3–0 kom bara tre minuter in på andra halvlek när Anders Sundberg blev tvåmålsskytt.

Det var för övrigt mycket Sundberg den här aftonen. I 57:e matchminuten blev han nämligen utvisad...

– Men vi fixade också det alldeles storartat. Vi gjorde ju till och med 4–0 en stund senare, sa Hilletränaren som betonade att det var en riktig lagseger.

Det fattades en del ordinarie spelare i laget men nu är Hilles styrka en gång för alla att det finns bänkspelare som inte vill hellre än att hoppa in och ta chansen. Lagets styrka är att alla jobbar stenhårt för varandra. Det var segerreceptet den här gången mot ett på pappret bättre lag.

– Klart jag är alldeles fantastiskt nöjd. Det känns underbart att gå till sommarvila med dom här tre poängen även om vi gärna hade spelat vidare med den form vi befinner oss i nu.

Hille förlorade de två första seriematcherna i våras – men har sedan dess spelat nio matcher där det har blivit sex segrar och tre oavgjorda. Inget snack om att trepoängaren i går är den mest meriterande.

SELÅNGER–HILLE 1–4 (0–2)

Målen: 0–1 (7) Anders Sundberg, 0–2 (25) Mattias Priola, 0–3 (48) Anders Sundberg, 0–4 (69) Marcus Blomkvist, 1–4 (79) Christoffer Brännström.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Hilles tre stjärnor

3: Ola Jonsson, mb

2: Johan Huhta, mb

1: Emil Ring, mf

Mer läsning

Annons