Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille upp på tredjeplats efter segern

Hille spelade borta mot Heby i går eftermiddag.
Slutresultatet, 3–0 till Hille, gjorde att laget klättrade till en tredjeplats i tabellen.

Annons

Hille IF förflyttade sitt lag söderut igår eftermiddag för att spela en bortamatch mot Heby AIF. Hille hade innan räknat med en tuff match så därför var de beredda när Heby inledde med flera uppspel. Hille kontrollerade dessa och kunde istället göra det första målet i den sextonde minuten då Marcus Blomkvist nickade in ett fint inlägg från kanten.

Hille fortsatte att kontrollera spelet med lugn även efter ledningsmålet. Detta gjorde att laget även hann med att göra 0–2 fem minuter innan halvtidsvilan då en hörna resulterade i att Ola Jonsson gjorde mål.

I den andra halvleken fortsatte Hille att hålla i taktpinnen. Om inte Hebys anfall bröts av Hilles starka försvar så gjorde Mattias Andersson i Hillemålet briljanta ingripanden.

När Heby låg på som mest i mitten av den andra halvleken så öppnade sig möjligheterna för Hille att kontra. Just det hände i matchens 70:e minut då Erik Wallner kunde döda matchen helt med Gävlelagets tredje mål för dagen.

Spelet mattades av efter Erik Wallners mål och efter 90 minuters spel kunde de båda lagen tillsammans med de 199 åskådarna konstatera att Hille passerade Heby i tabellen med en poäng och därmed lade sig på tredje plats bakom IK Huge och Selånger.

Hilles lagledare Christer Norling tyckte att laget genomfört matchen på ett bra sätt, mest på grund av att alla spelare varit laddade.

HEBY–HILLE IF 0–3 (0–2)

Målen, Hille: Marcus Blomkvist, Ola Jonsson, Erik Wallner.

Publik: 199.

Domare: Erik Jonsson, Söderhamn,

Hilles tre stjärnor

3: Mattias Andersson, mv

2: Daniel Kvarnström, f

1: Ola Jonsson, f

Mer läsning

Annons