Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille vände 0–3 till ny trepoängare

Hille stod för en smått otrolig vändning när man besegrade Forssa på bortaplan. I början av andra halvlek låg man under med 3–0 men i den 94:e matchminuten gjorde Emil Ring sitt andra mål för matchen och spikade slutresultatet till 3–4 och Carlos Santis, tränare var naturligtvis mycket nöjd efteråt.

Annons

– Om det är något det här laget har mycket av så är det moral, säger han.

Trots stark medvind i första halvlek blev det rejäl motbacke för Hille då man hamnade i ett 2–0-underläge. Man skapade flertalet bra chanser men effektiviteten var som bortblåst.

Och i inledningen av andra kom också 3–0.

Kört? Nä, inte om man spelar i Hille.

Precis som i premiärmatchen mot Hofors tog sig laget samman och påbörjade en upphämtning.

– Dom får en frilägesutvisning i första halvlek och vi pratade i pausen om att vi skulle försöka spela mer efter backen och ta oss runt på kanterna. Och trots deras tredje mål kändes det att vi var det bättre laget, säger Carlos som ändå erkänner att det var jobbigt att stå på sidan.

Emil Ring var den som inledde vändningen och när matchklockan hade tickat upp på 90 minuter var man i kapp.

Men man nöjde sig alltså inte med det utan i den fjärde tilläggsminuten fick man en frispark som Forssa-försvaret inte kunde få bort utan Emil Ring kunde från straffområdespunkten sätta dit segerbollen och tre poäng hem till Gävle.

• Men att fortsätta ge målmässiga handikapp är väl inget som ni tänker fortsätta med?

– Nä, verkligen inte. Det är lite synd att vi ska hamna efter så här i början på matcherna. Vi måste bli bättre på att förvalta våra chanser. Men vi är ett ungt lag och vi kommer mer och mer och sådana här segrar kommer att höja moralen ännu mer, menar Carlos.

Mer läsning

Annons