Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälterollen vikt – åt näste amerikan

I förra matchen var det Nermin Crnkic som var ”The player of the day”. Hans amerikanske vän Andrew Stadler ville inte vara sämre utan gjorde två av målen när Sandviken slog Norrtälje på bortaplan med hela 3–0 och fortsätter att hänga med i toppen.
– Det var klasskillnad på Andrews spel i dag jämfört med förra matchen och han var vår offensivt bäste spelare, berömmer tränare Tony Andersson.

Annons

Dom två amerikanerna i Sandviken har verkligen fått en bra start och efter Crnkics succé förra söndagen så var det nu alltså Stadler som fick visa upp vad han kan. Andrew verkade trivas bra med att ha den offensiva mittfältsrollen i den här matchen. Hans första mål kom efter att David Svanberg nickat i ribban på en hörna och Andrew höll sig framme och nickade in bollen.

– Han var på rätt ställe. Precis som en måltjuv ska vara, säger Tony.

Och även på det andra målet så befann sig Stadler i rätt position. Crnkic utmande sin back och slog ett inlägg där Andreas Sipuri störde Notrrtäljes målvakt så pass mycket att han inte fick tag i bollen utan den hamnade på Stadlers fötter i stället. Det målet betydde 3-0.

– Vi gör en mycket stabil insats i dag. I många av våra andra matcher där vi har vunnit har vi fått slita hårt. Nu har vi full kontroll på dom och efter det tredje målet så går vi ner och spelar 4-4-2 och tajtar till det ordentligt. Nä, det var en otroligt stabil trea, konstaterar Tony.

En av anledningarna att Sandviken är ett topplag i år är att bortaspelet stämmer bättre än på dom två senaste säsongerna. Nu är det förvisso fyra bortafighter kvar men det verkar onekligen som om rödvästarna nu även trivs på bortagräs.

– Visst är det så. Jag menar förra säsongen var vi bäst på hemmaplan och näst sämst på bortaplan. Det håller ju inte. Nu har vi verkligen höjt oss ett par snäpp och samtidigt så har vi haft lite flyt med hur planerna har sett ut. Den här i Norrtälje var jättefin och då kan vi spela det spel vi vill också, menar Tony.

Med åtta matcher kvar har nu Sandviken 28 poäng och på måndag så vet man hur många poäng man har upp till serieledning. Då möts nämligen serieledarna Enköping och Skiljebo. Beroende på hur det går så kan då avståndet vara 4, 2 eller 1 poäng. Ni sitter lite i vad som på travspråk kallas, vinnarhålet.

– Så är det och naturligtvis så hoppas vi väl att ESK (Enköping) ska börja tappa poäng snart så att vi får saken i egna händer. Nä, vi ser verkligen fram emot fortsättningen, avslutar Tony.

Nästa match för Sandviken är nästa söndag då Sollentuna gästar Jernvallen. Återstår att se om det blir en fortsättning på den amerikanska succén...

To be continued!

Mer läsning

Annons