Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeybusens son klar för SIF

Sandvikens IF presenterar nyförvärv på löpande band.
I går blev 20-årige mittbacken Oliver Ekroth klar för klubben.
– Han kommer att vara med och konkurrera om en plats, säger tränaren Tony Andersson.

Annons

Häromdagen stod det klart att Jack Sharpless återvänder till Sandviken för att ersätta Jonas Österberg.

I går gjorde SIF klart ytterligare en spelare. Mittbacken Oliver Ekroth, son till gamle hockeybacken Peter Ekroth, som bland annat vann SM-guld med Södertälje 1985, men också var elitseriens mest utvisade spelare två säsonger i rad på 1980-talet.

– Jag minns Olivers pappa som en buse på hockeyplanen, skrattar SIF-tränaren Tony Andersson som noga studerat sin nye spelare.

– Oliver har varit här två gånger, dels för träning men var även med och spelade träningsmatchen mot Brage.

20-åringen kommer från Oskarshamn, där för övrigt pappa Peter spelade i slutet av karriären, men har också tillhört Öster.

– Han gick fotbollsgymnasiet i Växjö, men platsade inte riktigt där, utan återvände till Oskarshamn i division 2 där han spelade den senaste säsongen, berättar Tony Andersson.

Oliver Ekroth har en gedigen idrottsbakgrund. Utöver pappa Peter är hans syster Petronella allsvensk fotbollspelare i Jitex.

– Och hans mamma är förbundskapten för något av flicklandslagen också tror jag. Så det är en riktig idrottsfamilj Oliver kommer ifrån och sådant är viktigt, då vet man vad det handlar om, menar Tony Andersson som också aviserar att det är fler nyförvärv på gång inom kort.

Mer läsning

Annons