Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög målsättning hos Tierps damfotboll

– Vår målsättning är helt klar. Vi ska vara med i toppen av serien.
Ja, Janne "Korpen" Pettersson, succétränare för Tierps fotbollstjejer, svävar inte på målet när det gäller den kommande säsongen i damettan.

Annons

Tierp vann ju östra damtvåan förra säsongen. Nu blir det alltså spel i den högre divisionen och naturligtvis blir det också en rad riktigt tuffa matcher.

– Lag som Gustafs, Vasalund och Bollstanäs har ju lirat ett steg högre upp och det finns säkert flera lag som vi får skärpa oss för att klara av, säger "Korpen".

Men "Korpen" som i tränarjobbet assisteras av Jari Bruxås, ser på den kommande säsongen med tillförsikt och det har han ju alla anledning att göra.

Tierp gjorde också riktigt bra ifrån sig i kvalet till "elitettan". En mycket knapp förlust uppe i Notviken (0–1) och så spelade tjejerna 1–1 mot Östersund hemma på LF Arena.

Nu får Tierp behålla i stort sett hela truppen från förra säsongen. Det är bara Mia Lundh och Sofie Holmstedt som inte kommer med den här säsongen. Båda har studier respektive jobb på annan ort och har svårt att hinna med spel i damettan. Nu väntar också förstärkning, dels från Gävle och dels från USA (se separat artikel).

Tierp ska också se till att komma vältränade till seriespelet, som börjar med en hemmamatch mot Gustafs den 20 april på LF Arena.

– Vi får verkligen bekänna färg från början. Gustavs kommer från spel i damettan redan förra säsongen. Sedan möter vi Östersund som också lirade i tvåan, favoriter förra säsongen. I den tredje omgången möter vi ett Huge som förstärkt rejält, på hemmaplan, säger Korpen, som där verkligen får ett svar på var Tierpstjejerna går för.

– Vi kör fyra pass per vecka. Just nu handlar det mycket om styrka och kondition. Men in i februari kommer vi att satsa mycket på snabbhet och där kommer vi sedan också att plocka in bollövningar för att tjejerna inte ska bli uttråkade, säger Korpen.

– När det gäller träningen så kommer vi att satsa på träning för att bli mer explosiva på alla positioner. Det kan behövas, inte minst i anfallsspelet. Men vi kommer annars att lira som förra säsongen. Men jag vill också se mera kantspel, säger Korpen, som inte lämnar något åt slumpen.

Ett par cuper ska också finnas med. Dels Melins Cup hemma i Tierp och sedan också i Valbocupen. Tidningscupen i Sandviken har man ju redan avverkat.

– Ja, speciellt intressant blir vår start i Valbocupen. Här spelas det med åtta lirare på banan i Andersbergshallen.

– När det gäller nyförvärvet från USA Emily Dowd (se separat artikel), så är det meningen att hon ska bli ett komplement till måltjuven Lisa Hägglund. Jag hoppas det ska slå väl ut och att vi blir riktigt målfarliga den här säsongen, säger Korpen.

När det gäller nyförvärvet från Gävle Olivia Ersmarker, så har hon tidigare lirat för IFK Gävle.

– Olivia är en mycket snabb och teknisk spelare, säger Korpen Pettersson.

• Om du får sia om favoriterna i serien vilka tror du mest på?

– Östersund, Täby, Huge och så ska vi själva var med och slåss i toppen. Naturligtvis vill väl lagen som flyttades ner från förra säsongens dametta, ha ett ord med i laget, säger Korpen.

Den första träningsmatchen utomhus spelas på Lötens IP, där Tierp möter Sirius. Sedan ska man lira ytterligare sex träningsmatcher innan seriepremiären hemma på LF Arena.

Mer läsning

Annons