Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höst – då trivs SIF och Björn

Sandvikens IF-Syrianska IF Kerburan 4—1 (1—1)

Precis som vanligt så är höstsäsongen något Sandvikens IF gillar.

Den tredje raka segern kom när man besegrade Syrianska Kerburan på Jernvallen med 4–1 och för andra matchen i rad så stod Björn Berglund för tre mål och den här gången var det ett äkta hattrick.

Annons

– Ja, vad ska man säga? Bollarna trillar ner på fötterna nu och det flyter på, myser Berglund efter matchen.

I måndags var det fotbollsfest med vackert väder, 2600 på läktaren och en urladdning av större slag. Inramningen i den här matchen var inte riktigt lika glamourös med runt 400 åskådare och regnskurar som liknade skyfall stundtals. Kanske var det som gjorde att SIF hade svårt att tända till riktigt och Syrianskas defensiva uppställning vållade länge bekymmer för det rödvita. Andreas Sipuris mål i den 34:e matchminuten var ett lysande undantag då man på ett vackert sätt kom runt på högerkanten och mittfältaren kunde enkelt sätta bollen.

Därför så kom kvitteringen överraskande. På hockeyspråk stod Tim Markström för en riktig indian och serverade Syrianska anfallaren Ikechukwu bollen mitt i straffområdet och Syrianska fick lite luft under vingarna då man i stort sätt under hela halvleken hade fått jaga boll.

– Klart att det var lite jobbigt med det målet men Tim är rutinerad så han klarar sånt och vi pyser ju ur luften ganska så snabbt i andra, menar Tony Andersson

Direkt i inledningen av andra halvlek så nickar Berglund in en hörna och under en period efter det kändes det som om man skulle gasa ifrån. Men det gick i stå och Syrianska jämnade ut spelet och hade b la ett stenhårt skott i stolpen som bästa kvitteringschans.

Med fem minuter kvar så kom avgörandet då Berglund får en dubbelchans och som den målskytt han är, tog han vara på den andra och avgjorde matchen. Hattricket fullbordade han bara två minuter senare.

Nu har Sandviken spelat tre matcher efter sommaruppehållet och har imponerande 10-1 på dom matcherna. Och det utan att man kanske spelat speciellt bra i några av dom.

– Visst är det så. I dag är det ju ordentlig soppatorsk efter Malmö matchen och vi kommer ju inte alls upp i den kvalité vi vill. Men vi har viljan att vinna och Björn är ju i grym målform nu och vi är ett bättre lag än Syrianska på alla positioner, tycker Tony.

Kontraktet känns ju säkrat. Hur resonerar ni nu inför fortsättningen?

– Nä men vi kollar uppåt bara. Vi har siktet inställt på Sirius och Östersund. Vi tror att det är dom två lagen som kommer att finnas med däruppe när det hela ska avgöras och i nuläget är det bara sju poäng upp till Östersund, så vi ska göra vad vi kan för att komma i kapp. Vi har båda lagen kvar att möta också, säger Tony.

Och med tanke på att hösten och SIF är en bra kombination, kanske det finns en liten möjlighet till kvaldramatik i oktober.

Mer läsning

Annons