Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge drar sig ur – osäkert med Strömsbro

IK Huge drar sig ur trean – och Strömsbro har så stora problem att både dam- och herrlaget är i fara.

Men Gävle Latino återuppstår.
(Ny version)

Annons

Det var rena cirkusen i gästrikefotbollen under tisdagen, där distriktsförbundet hade representantskapsmöte under kvällen.

Att Huge drar sig ur division 3 meddelades redan under dagen.
– Tråkigt, så är det ju. Huge har alltid varit en framträdande fotbollsförening i Gävle och har legat bland de bästa, steget bakom SIF och GIF, säger Ola Wike i Huge.
Huge har, precis som Hagaström som Sporten avslöjade i måndags, problem att få ihop spelare och ledare. Fyra spelare har exempelvis försvunnit till Valbo. Men ambitionen är att ändå kunna få ihop ett herrlag i alla fall, men inte i trean.
– Vi vill gärna spela i femman. Fast det är en lång väg dit också, säger Wike, vars Huge var tvungna att plocka bort sitt andralag från femman i våras.
– Det var då problemen började, med skador och spelare som försvann.
Under representantskapsmötet framkom i går även att Strömsbro, som har ett division 4-lag på herrsidan och ett damlag som ska spela i den nya tvåan, har stora bekymmer.
– Jag hörde ett sånt rykte tidigare, och deras representant på mötet bekräftade det. Vi vet fortfarande inte vad som händer, men det verkar väldigt problematiskt för dem, säger Lasse Carlson, en bekymrad ordförande för tävlingskommittén på Gestriklands Fotbollförbund.
Carlson berättar också att det är osäkerhet kring fotbollen i Storvik, där nybildade Storviks AIF uppges ha plockat 18 spelare från Storviks IF.
På plussidan kunde Carlson dock notera en skräll. Gävle Latino, som så sent som förra veckan meddelade att man drar sig ur division 5, är tillbaka i matchen igen. De fanns representerade på repskapsmötet och ska göra ett försök trots allt, nu när de av allt att döma får spela i fyran dessutom.
Troligen blir det Årsunda som tar Huges plats i trean. Det avgörs definitivt när Svenska Fotbollförbundet har sitt representantskapsmöte på fredag.

Mer läsning

Annons