Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge föll – men blev en vinnare ändå

När rapporterna nådde Hille IP att Huge förlorat sin match var det redan kört.
Edsbyn var det bättre laget och hade vunnit med 2–0.
– Tyvärr har vi ett ungt lag som inte riktigt klarade av pressen, suckade Hilletränaren Björn Engelaar.

Annons

Förutsättningarna var glasklara. Hille skulle vid seger hemma mot Edsbyn ta sig upp på kvalplats till division 2 – om IK Huge tappade poäng borta mot Avesta.

Och det var precis vad som hände. Huge förlorade (se artikel här intill) men Hille hade inte förmågan och kraften att själva vinna.

– Synd att vi inte klarade det när Huge fick stryk, men Edsbyn var bättre – det är inget att säga om det, sa Björn Engelaar.

Hille saknade mittbacken Henke Nilsson, som varit sjuk i veckan, samt avstängde Andreas Karlsson. Dessutom hade inte den ordinarie målvakten Mattias Andersson spelat de senaste matcherna och bara tränat ett rejält pass innan matchen i går.

Kanske spelade den ringrostigheten in när Edsbyns Oliver Widahl slet sig igenom på en långboll. Andersson gick ut, men tvekade och blev överspelad. I samma stund som Edsbyn tog ledningen kom de första rapporterna från Avesta som berättade att Huge låg under.

– Jo, vi hörde i halvtid att Avesta ledde. Det kanske var synd att vi fick höra det, jag vet inte, funderade mittbacken Ola Jonsson.

• Varför lyckades ni inte vinna, som du ser det?

– Vi var inte där riktigt. Sista passningen satt inte rätt och hade vi ens en enda riktig målchans på hela matchen?

– Det kändes som vi hade fokus på att vi skulle fixa en kvalplats mer än hur vi skulle göra för att vinna den här matchen för att nå dit, sa Jonsson.

I den andra halvleken flyttade Hille upp positionerna för att i första hand nå en kvittering, som också hade räckt till kval. Men istället kunde Oliver Widahl rinna igenom ytterligare en gång och rulla in 2–0.

Edsbyn spelade för att slippa kvala nedåt och laget har tillhört seriens bättre under hösten.

– Vi har visat att vi skulle kunna ha varit med uppe i toppen, vi har spelat jämt med Selånger och slagit Huge och Hille. Jag är förvånad att Hille inte kunde mer, vi kändes mycket bättre, sa Widahl till helahalsingland.se efter matchen.

För Hilles del så blev det ändå en mer än väl godkänd säsong när vi summerar. Ett ungt lag, där bland annat 16-årige Linus Larsson har imponerat, och fjolårets fjärde plats blev ett pinnhål högre i år till en tredjeplacering.

– Det är bra. Upp ett hack, men det är klart att det är synd att vi inte får kvala när vi hade en fin chans att få göra det, avslutade tränaren Björn Engelaar.

HILLE–EDSBYN 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (41) Oliver Widahl, 0–2 (79) Oliver Widahl.

Domare: Ozan Camlibel

Publik: 164.

Hilles tre stjärnor

3: Linus Larsson, mf

2: Daniel Kvarnström, hb

1: Ola Jonsson, mb

Mer läsning

Annons