Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge lite bättre än Kungsgården

Derbyt mellan IK Huge och Kungsgårdens SK var en enda lång gäspning.
Derbyt innehöll ingen kamp och båda lagen hade svårt med markeringsspelet. Huge var dock lite bättre och kunde vinna derbyt med 3–0.

Annons

Det syntes tidigt att det var två lag som inte ville släppa till något bakåt. Båda lagens backlinjer föll och höll sig väldigt långt ner på egen planhalva. Detta innebar att båda lagen i sina anfallsförsök enkelt kunde spela upp bollen utan att bli pressade av motståndaren. Båda lagen startade matchen krampaktigt och tekniken på spelarna var under all kritik. Visst, det saknades en del spelare i båda lagen men som division 3-spelare ska man utan problem kunna ta emot en passning utan att tappa ut den till inkast.

I den 17:e minuten fick Huge en frispark till höger om straffområdet. Bollen lyftes in och en helt omarkerad Muhr kunde enkelt nicka in bollen till 1–0 för hemmalaget.

I andra halvleks början flyttade KSK fram sina positioner i jakt på en kvittering. Man skapade några halvchanser med det ville sig inte i avsluten. I och med att KSK flyttade fram fick Huge möjlighet att kontra mer.

I den 64:e minuten avgjorde planens bäste spelare matchen. Det var Omar Guidji som rullade in 2–0 för hemmalaget. Nu gick luften helt ur KSK och Huge kunde utan problem hålla undan till seger. Simon Fäger använde benskyddet till att göra 3–0 och Huge kostade även på sig att missa en straff (Omar Guidji).

Anmärkningsvärt var att det delades ut sju gula kort i en match som nästan var kliniskt ren från närkamper. Här borde spelare och ledare rannsaka sig själva i stället för att gnälla på domaren vid varje domslut.

Mer läsning

Annons