Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge tappade ledning – men slutet blev gott

IK Huge såg ut att gå mot seger hemma mot Heby. Men laget tappade sin 2–1-ledning till underläge 2–3, innan den sköna kvitteringen kom i slutminuterna.

– 3–3 var väl ganska rättvist ändå till slut, summerade Hugetränaren Henrik Isaksson.

Annons

Att mötet mellan Huge och Heby slutade oavgjort var kanske ingen större överraskning med tanke på tabelläget. Lagen finns tätt intill varandra i mitten av södra norrlandstrean och har på sätt och vis hamnat i ingenmansland.

Matchen på Kastvallen rivstartade med tre mål innan kvarten var spelad. Nermin Celjo inledde målskyttet för hemmalaget, gästerna kvitterade innan Henrik Åström åter gav Huge ledningen.

I slutet av den första halvleken hade Huge även 3–1 i nätet. Men det flaggades för offside och 2–1 stod sig i paus.

Tio minuter in på den andra halvleken kvitterade Heby igen och med dryga kvarten kvar tog gästerna ledningen för första gången i matchen.

Då hade en av Huges bästa spelare, forwarden Simon Fäger, haft ett stolpskott och Bomhusgänget vaskade fram en hel del chanser i övrigt också.

– Samtidigt som vi skapar många bra lägen ger vi ger dem lite för mycket av bollinnehav. Vi får ingen riktigt press på deras bollhållare och de får sätta in lite för många bollar in i vår box, analyserade Hugetränaren Henrik Isaksson.

Men när matchklockan började ticka upp mot 90 minuter och spelarnas frustration, i bägge lagen, började gå ut över domaren var ändå Huge kallast i ett avgörande läge.

Två gånger om fick man chansen på en intränad inkastvariant. Simon Fäger kastade långt, mittbacken Janne Olsson var högt uppe och nickskarvade, först till Meda Makaya, där målvakten räddade till hörna. Men två minuter senare, i den 89:e minuten, upprepades samma situation. Fäger kastade långt, Olsson skarvade men den här gången nådde bollen inhopparen Alexander Sjöström som lyckades sätta dit kvitteringen till 3–3.

– Alltid skönt att få in en kvittering på slutet när man ligger under. Men sett till hela matchen tycker jag nog att vi var lite bättre eftersom vi skapade fler klara målchanser. Men totalt sett så var det kanske rättvist med 3–3, sa Henrik Isaksson.

För hans Huge gäller nu att försöka samla ihop så många poäng som möjligt när hösten närmar sig.

– Vi ligger där vi ligger i tabellen och det kan väl gå både upp en bit, men även nedåt. Så för oss gäller det att förbättra spelet och försöka ta de poäng vi kan här framöver.

I går blev det i alla fall en pinne och det ska väl Huge trots allt vara rätt nöjda med.

Mer läsning

Annons