Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugedamerna ägde matchen

En halvlek räckte för hemmalaget Huge att avgöra matchen mot Västanfors på Kastvallen. Med ledning 5–0 i halvtid var matchen avgjord och Huge kunde bevaka ledningen i andra halvlek och vinna matchen med 7–1.

– Det här var vår match, sa Hugetränaren Anders Markström.

Annons

Det var full fart från start för hemmalaget och ledningsmålet kom redan i den nionde minuten. Anfallaren Moa Lennartsson vann ett motlägg mot en Västanforsförsvarare och kunde enkelt rulla in bollen bakom målvakten.

Efter ledningsmålet tryckte Huge på för ytterligare mål men brände många klara lägen. I stället stack Västanfors upp med sin enda målchans under halvleken och träffade ribban med en lobb.

– Det var viktigt att få ett tidigt mål, vi fick arbetsro, kanske lite för mycket. Västanfors hade ju ett ribbskott och då stod det fortfarande 1–0. Hade det blivit mål hade matchen kanske blivit annorlunda, sa Anders Markström.

Andra delen av halvleken var det bara ett lag på planen. Huge gick från 1–0 till 5–0 på en kvart och avgjorde matchen. Västanfors försvar såg virrigt ut och gav bort många lägen. Ett bevis på det var Sanna Björks 4–0–mål när hon sprintade in från vänsterkanten, genom hela bortaförsvaret, och avslutade med ett kanonskott i nättaket.

I andra halvlek höjde Västanfors tempot.

Hög press gav snabbt utdelning med en tröstreducering efter en knapp timme. Huge kunde dock spela ut och sätta ytterligare två mål som fastställde slutresultatet 7–1.

Anders Markström var mycket nöjd efter matchen.

– Vi kände stor revanschlusta, efter förlusten förra matchen, och vi kände att vi var det bättre laget. Vi hade många målchanser i dag och gjorde ju också många mål, så jag är nöjd.

Huge tog andra segern för säsongen och klättrade nu upp till en andraplats i tabellen. Man har redan visat att man kan hålla jämna steg med lag som Djurgården och fortsätter laget spela så här finns chans till avancemang efter säsongen.

– Alla gör en bra match idag. Vi vinner som ett lag, sa Anders Markström belåtet.

JOAKIM MATTSSON

HUGE–VÄSTANFORS 7–1 (5–0)

Målen: 1–0 (9) Moa Lennartsson, 2–0 (28) Tove Eriksson, 3–0 (35) Lovisa Hübinette, 4–0 (40) Sanna Björk, 5–0 (43) Alva Egebrand, 5–1 (56) Jenny Wallén, 6–1 (72) Sanna Björk, 7–1 (88) Ida Markström

Varningar, Huge: Sanna Björk.

Domare: Fadi Nablsi, Gävle.

Publik: 55.

Huges tre stjärnor

3: Sanna Björk, mf

2: Moa Lennartsson, a

1: Malin Qvarnström, mf

Mer läsning

Annons