Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugedamerna till serieledning

Hugedamerna sänkte KIF Örebro med 3–1 – och hyllades efteråt av tränaren Anders Markström:

– Känns som att vi spelade nästan årets bästa seriematch, säger han.

Annons

Hugedamernas segertåg ser ut att fortsätta. 3–1-segern på Behrn Arena var lagets sjätte efter sju omgångar. Och med 18 intjänade poäng såhär långt övertar Huge, åtminstone tillfälligt, serieledningen från Västerås BK 30 i en haltande tabell.

– Känns jättebra, vi har en tydlig målsättning att vara ett topplag. Vi känner också att vi har en så pass stark och bred trupp så att det känns bra, berättar tränaren Anders Markström.

Matchen mot nyblivna trean KIF Örebro fick dock en snöplig start. I den 12:e minuten trillade ett självmål in bakom målvakten Matilda Åström.

– Vi får en olycklig start med ett självmål men vi vänder på steken och känner att vi är starka. Det gäller att jobba sig till målen, fortsätter Markström.

Det var också precis vad Hugedamerna gjorde. I den 26:e spelminuten lyfte Lovisa Hübinette in kvitteringen i tom bur på en målvaktsretur, efter fint förarbete av Maria Eriksson. Några minuter in i andra halvlek ökade Moa Lennartsson på till 2–1 med ett läckert distansskott. KIF Örebro, som fick ägna större delen av tiden åt att jaga, var i slutskedet av matchen ytterst nära att pricka 2–2 men Matilda Åström i Hugemålet lyckades få fingrarna på bollen efter en jätteräddning. I den 79:e minuten prickade istället Moa Lennartsson in sitt andra mål för dagen när hon fastställde slutresultatet 3–1 med ett snyggt skott i den bortre burgaveln. Tränaren Anders Markström, som har anledning att vara nöjd, var efter slutsignalen inte sen med att hylla sina adepter.

– Känns som att vi spelade nästan årets bästa seriematch, nästan i klass med matchen mot Djurgården i svenska cupen.

Hugedamerna möter i den sista matchen innan sommaruppehållet närmast Västerås BK30 den 23 juni.

KIF ÖREBRO DUFF –IK HUGE 1–3 (1–1)

Målen: 1–0 (12) självmål, 1–1 (26) Lovisa Hübinette, 1–2 (49) Moa Lennartsson, 1–3 (79) Moa Lennartsson.

Domare: Daniel Nilsson, Garphyttan.

Publik: 84.

Så spelade Huge: Matilda Åström– Johanna Lingvall, Carolina Vestmark, Maria Vasiljeff, Maria Eriksson–Alva Egebrant, Evelina Huldén–Lovisa Hübinette, Malin Qvarnström, Tove Eriksson –Moa Lennartsson.

Huges tre stjärnor

3: Evelina Hulden, mf

2: Alva Egebrant, mf

1: Moa Lennartsson, f

Mer läsning

Annons