Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugedamerna trots storsegern: ”Inte riktigt nöjd”

IK Huge fortsätter sin jakt på uppflyttning. Igår besegrades Västanfors med 5–0. Trots det vill Anders Markström se förbättringar i spelet.
– Vi kommer inte upp i vårt normala spel idag. Det enda positiva var våra tre poäng, säger Anders Markström.

Annons

Fem mål framåt och inga insläppta. De flesta tränare brukar vara nöjda efter en sådan insats. Men inte Huges tränare. I jakten på första platsen, och uppflyttning till division ett, varnar han sina spelare för att inte slappna av i den kommande slutspurten.

– Vi ska försöka vara ett spelande lag. Idag brister det i kvalité, passningsspel och rörelse. Vi har gjort det bättre förut, och idag kommer vi inte upp i normal nivå, säger Anders Markström.

• Men ni vann ju med 5–0...

– Resultatet är bra. Men vi är topplag i division två och har höga förväntningar på oss. Då ska man kunna göra det bättre spelmässigt. Samtidigt gjorde Västanfors det svårt för oss med deras höga press, säger Anders Markström.

Huges tränare kan i alla fall vara nöjd med Moa Lennartssons prestation. Hon missade förra matchen mot Västerås IK. Då stal Sanna Björk rubrikerna. Nu är skyttekungen tillbaka i rampljuset efter ett hattrick mot Västanfors.

– Det är extra imponerande eftersom det är sällan någon i vårt lag gör tre mål i samma match. Hon är en naturlig målskytt med ett bra skott och bra speluppfattning.

• Nu sätter ni återigen press på serieledarna Västerås BK...

– Ja, dessutom förbättrar vi målskillnaden. De ligger lite bättre till där också, men den här resan kommer att bli väldigt spännande. Det är bara fem matcher kvar, och förhoppningsvis kan vi fortsätta vinna ända till slutet, säger Anders Markström.

VÄSTANFORS–HUGE 0–5 (0–3)

Mål, Huge: Moa Lennartsson 3, Sandra Wallstedt, Maria Wasiljeff

Varningar, Huge: Ida Markström.

Publik:109

Domare: Daniel Gonzalez Silva, Västerås.

Bäst i Huge:

Huges tre stjärnor

3: Carolina Vestmark, b

2: Moa Lennartsson, f

1:Johanna Petterson, b

Mer läsning

Annons