Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huges herrar tappade i toppstriden

Huge förlorade den svåra bortamatchen mot Heby.

Slutresultatet skrevs till 3–1 och tre viktiga poäng gick förlorade i toppstriden.

Annons

Det var framförallt endålig inledning på matchen som fällde Bomhus-laget. Heby kunde snabbt gå fram till 2–0 i första halvlek. Något som Henrik Isaksson, tränare i Huge, hade svårt att smälta.

– Vi börjar matchen alldeles för dåligt. Om det var ovana med konstgräs ska jag låta vara osagt men vi är helt klart inte med dom första 15-20 minuterna, säger han.

Under helgen råder det feststämning i Heby då man arrangerar en återkommande karneval, Hebykarnevalen. Men så mycket fest över Huges början på matchen var det verkligen inte. Hemmalaget gjorde lite vad man ville och inom loppet av två minuter hade man gjort två mål.

– Dom var betydligt hetare än oss och hade faktiskt bud på fler mål. Men sen tycker jag vi kommer tillbaka in i matchen och vi har också ett 2–1-mål inne men det blir felaktigt bortdömt, anser jag. Domaren menade att det var offside, vilket jag med flera inte kan hålla med om, menar Henrik.

Huge fortsatte dock på den inslagna vägen och med kvarten kvar så fick man också in reduceringen. Man jagade sedan kvittering men det slutade som det många gånger gör, med ett till i baken.

Förlusten gör nu att man tappar på serieledarna Selånger som vann sin match. Och om två veckor möts det båda, i vad som kan bli en helt avgörande match när det gäller seriesegern. Men så långt fram vill inte Isaksson se.

– Vi har en mycket svår bortamatch mot Edsbyn först. Längre fram än så, ser vi inte, avslutar han.

HEBY–HUGE 3–1 (2–0)

Målen: 1–0 (13) Robert Bosell, 2–0 (15) Jonas Ahlin, 2–1 (77) Janne Olsson, 3–1 (90) Tim Torstensson.

Publik: 193

Huges tre stjärnor

3: Zohair Tehini, b

2: Magnus Olsson, mv

1: Mikael Muhr, mf

Mer läsning

Annons