Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle förlängde förlustsviten

Inte heller den här matchen fick IFK med sig någon poäng. Den här gången var det Bollstanäs SK som stod i vägen när Gävlelaget förlorade med 4–0.
– Det är alltid svårt att börja med 1–0 i första minuten, men det är inte synd om oss, vi har bara oss själva att skylla, säger Joacim Carlson efter matchen.

Annons

Lördagseftermiddagen tog oss till Brynäsvallen och match mellan IFK Gävle och Bollstanäs SK. Bollstanäs började bäst och redan i den första minuten blev Malin Engdahl frispelad och kunde rulla in bollen i bortre hörnet efter att Gävlemålvakten missbedömt bollen.

2–0 kom sedan rättvist, på en hörna fick Helén Holmgren skjuta in bollen från nära håll. I andra halvlek var det ett nytt Gävle som kom ut på planen. Lite orättvist gjorde dock Bollstanäs 3–0 efter en snygg lyftning från straffområdeskanten av Malin Engdahl.

Fyran kom senare när Jennifer Meier fick skjuta in bollen från nära håll. Gävletränaren Jocke Carlson tycker att  det ser bättre ut än i våras och påpekar också att det här året har gett dem ovärderlig erfarenhet.

– Tjejerna viker aldrig ned sig, de kämpar i 90 minuter, trots att vi ligger under, anmärkte Jocke Carlson som en av de viktigaste delarna av Gävles spel.

– Vi hade en ganska tuff vår men vi har fått in ny energi och rutin, säger Leif Sundström, tränare i Bollstanäs, efter matchen.

IFK GÄVLE–BOLLSTANÄS 0–4 (0–2)

Målen: 0–1 (1) Malin Engdahl, 0–2 (16) Helén Holmgren, 0–3 (63) Malin Engdahl, 0–4 (75) Jennifer Meier.

Domare: Thomas Sterner, Gävle.

Publik: 85.

IFK Gävles tre stjärnor

3: Sigrid Persson, mf

2: Samantha Brand, b

1: Ro Hernandes, mf

Mer läsning

Annons