Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle förlorade – som vanligt

Sundsvall blev ett nummer för stort för hemmalaget som inte skapade en enda målchans på hela matchen. IFK ligger kvar i botten när sommaruppehållet börjar.

– Jag ångrar inte en sekund att vi tog chansen att spela i division 1, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Säsongen har hittills varit en tuff resa för IFK. Laget är seriens slagpåse och det visade sig åter i gårdagens match mot Sundsvall. Trots detta höll hemmalaget jämna steg med gästernal i inledningen av matchen. IFK såg stärkta ut av deras insatser i de två senaste matcherna, men efter 13 minuter raserade spelet och Sundsvall kunde genom ett anfall på vänsterkanten ta sig in i straffområdet och göra 1–0 på retur genom Julia Bhy.

– När vi väl får bollen så stressar vi för mycket. Vi måste våga hålla i bollen mera och inte bara skicka chansbollar på våra forwards.

Saknaden av Sandra Törnros, som är på landslagsuppdrag, märktes gång på gång när Sundsvall dominerade på mittfältet. Kaptenen Julia Bhy var lysande och låg bakom alla konstruktiva anfall som bortalaget skapade. Hennes fina passning låg också bakom anfallet som Sundsvall skapade i den 21:a minuten. Inne i straffområdet stod Isabell Viksell helt omarkerad och stänkte in 2–0 i nättaket. En minut senare hade bortalaget utökat ledningen till 3–0 genom mittbacken Linda Åhlund som för övrigt var felfri matchen igenom.

– Sundsvall var bättre idag, det är inget snack om det. Men vi stod upp bra i slutet på första halvlek och om den här matchen hade spelats i början av säsongen hade vi släppt in betydligt fler mål. Det kanske låter konstigt men vi spelade ett bra försvarsspel idag, säger IFK-tränaren Jocke Carlson.

Andra halvlek gick i den förstas fotspår och om inte Sundsvall hade varit så trubbiga i avsluten hade det kunnat rinna iväg ordentligt. IFK skickade bollen långt direkt när laget vann tillbaka bollen. Sigfrid Persson drog ett tungt lass på topp, men slet förgäves.

– Det är en otacksam uppgift att spela forward i en sådan här match. Vi måste ge flera alternativ åt bollhållaren när vi har bollinnehav.

Sundsvall kunde också sätta 4–0 efter en fin vänstervolley av Jonna Wistrand. Nu går IFK till sommaruppehåll och även om spelarna tycker det är skönt, så skulle Jocke Carlson helst valt att fortsätta spela.

– Förbundet borde ta bort det. Varför ska man ta ledigt när det är som bäst att spela fotboll på sommaren. Om man har valt att spela i division 1 och allsvenskan så får man göra den uppoffringen.

IFK Gävle–Sundsvall 0–4 (0–3)

Målen: 0–1 (13) Julia Bhy, 0–2 (21) Isabell Viksell, 0–3 (22) Linda Åhlund, 0–4 (79) Jonna Wistrand.

Domare: Mattias Falk, Valbo.

Publik: 75

IFK:s tre stjärnor

3: Kaisa Nilsson, mv

2: Sigrid Persson, fw

1: Mikaela Sundlöv, b

Mer läsning

Annons