Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle lockar tjejer från Hälsingland

Många tror att det kommer att gå åt Hälsingland för IFK Gävle den här säsongen.
Men det har det ju redan gjort...
Josefine Wingqvist, Sigrid Persson och Louice Frank är hälsingetjejerna som ska vara med och fixa nytt kontrakt åt de färska nykomlingarna som premiärspelar i eftermiddag.

Annons

Det har blivit en trend för de bästa tjejerna från vårt norra grannlandskap att söka sig till Gävle när det ska satsas ordentligt på fotbollen. Huge, Strömsbro och Valbo får då ursäkta – det är till IFK som tjejerna söker sig.

– Det bara IFK här i stan som gäller om man vill komma någonstans. Det har jag fått höra sedan jag började spela fotboll hemma i Hudiksvall, säger Sigrid.

Hon kom till IFK ifjol vilket också Josefine, som är fostrad i Söderhamn, gjorde. Louice är ännu mer hemmastadd i IFK där hon faktiskt är den som varit med längst av alla i årets trupp. Också hon från Söderhamn. Just nu är det en trio bördiga från Hälsingland i laget, i fjol var de fem tjejer och backar vi tillbaka genom åren blir det ännu många fler.

– I IFK är det oerhört seriöst och det är helt rätt lag att vara i om man vill bli riktigt bra. Vi har bra tränare och fina träningsmöjligheter. Dessutom är det en jättefin sammanhållning, säger tjejerna och tittar på varandra.

I fjol blev det en andraplats i division 2 där seriesegern och med det en plats i kvalet till division 1 tappades i den sista seriematchen i höstas mot Gideonsberg. Det deppades ett tag i IFK-leden efter det.

– Absolut. Det var jobbigt då vi var så nära. Men till slut var det bara att ladda om och ta nya tag i division 2, säger Josefine.

Det trodde alla tills för några veckor sedan då en friplats i ettan dök upp när Danmarks IF drog sig ur. IFK tackade ja och nu är det fullt fokus på division 1 och ett nytt kontrakt.

– Vi bara jublade när vi förstod att det var på allvar och på något sätt är vi värda det här. Det är en drömchans för oss. Vi har dessutom allt att vinna då nästa alla har räknat ut oss på förhand, menar Louice.

Men lite overkligt är det för tjejerna. I stället för derbymatcher i tvåan väntar nu i stället fighter mot AIK och Sunnanå som ju spelade i allsvenskan så sent som förra säsongen.

– Lite får man nypa sig i armen för att fatta att det är sant. Men nu börjar vi mot Gideonsberg som vi spelade mot förra säsongen och vet att den resan har vi ju gjort förr, säger Sigrid.

Premiären spelas i eftermiddag i Västerås.

Ändå är det förstås ett nytt kontrakt som gäller för tjejerna den här säsongen. Trots att det är ett talangfullt lag som tränaren Jocke Carlson förfogar över är truppen relativt tunn och det skulle behövas fylla på med ytterligare några namn.

– Vi får se hur det utvecklar sig. Men vi lovar att göra allt för att i alla fall jobba oss till ett nytt kontrakt, lovar tjejerna.

I det fallet ska det i-n-t-e gå åt Hälsingland.

Mer läsning

Annons