Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle mot serieledaren – utan Sandra Törnros

IFK Gävle har kammat noll i norrettan hittills – och ställs i eftermiddag mot serieledande Sunnanå.
Då får laget klara sig utan toppforwarden Sandra Törnros, som åker till Växjö för att ladda upp inför stafett-SM i friidrott.

Annons

Fyra gjorda mål på sex matcher – och 33 insläppta.

Noll inspelade poäng och sju poäng upp till Bollstanäs ovanför nedflyttningsstrecket.

IFK Gävle har det fortsatt tungt i norrettan, men tränaren Jocke Carlson vägrar att ge upp hoppet.

– Det finns ju ingen anledning att göra det. I de två senaste matcherna gav vi aldrig oss själva chansen, då vi släppte in alldeles för tidiga mål. Kunskapen har vi, säger Jocke Carlson bestämt inför eftermiddagens bortamöte med Sunnanå, som har full pott efter sex omgångar.

IFK Gävle kommer alltså till spel utan sin toppforward Sandra Törnros.

– Det har varit bestämt sedan tidigare. Hon ska tävla i stafett-SM i friidrott (i Växjö 2–3 juni) och därför behöver hon träna för att komma så väl förberedd som möjligt. Visst är det ett avbräck, men det är ingenting vi kan hänga upp oss på, konstaterar Jocke Carlson och berättar att Felicia Sandin tar plats ensam på topp.

Med tanke på IFK Gävles skrala resultat i norrettan så här långt, talar allt för att Sunnanå på bortaplan är en omöjlig uppgift.

– Visst, oddsen är inte på vår sida. Men vi kan inte åka dit utan att tro på oss själva. En hedervärd förlust har vi ingen nytta av, säger Jocke Carlson och fortsätter:

– Av tio matcher kanske Sunnanå vinner nio. Varför skulle den tionde inte kunna vara i morgon (i dag)? Nånstans har vi förhoppningar om att kunna störa dom. Sunnanå kan ju också underprestera.

Bortsett från Sandra Törnros saknar IFK Gävle även Fanny Lundmark och Sara Johansson, som båda ska på skolbal.

Mer läsning

Annons