Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle tog inte chansen

Målet var serieseger – i stället åker IFK Gävle ner ett hack i seriesystemet.
För andra säsongen i rad.
– Jag är fruktansvärt besviken, säger tränaren Joacim Carlson, som nu funderar på att sluta.

Annons

Eftersom Huge gjorde sitt och slog Lidingö hade det räckt med oavgjort för IFK Gävle borta mot Brommapojkarna i serieavslutningen.

Men ett skärrat IFK hamnade i underläge ganska omgående, fick jaga – och kom aldrig ikapp. 3–1 till BP innebar att Gävlelaget slutade serien med fyra raka förluster.

– Vi var inte tillräckligt skickliga eller hungriga, säger Carlsson.

Förra säsongen spelade IFK Gävle i division 1 norra efter att ha tackat ja till en gratisplats. Det slutade med en solklar jumboplats efter bara fem inspelade poäng.

Nu var målet att vinna division 2 östra Svealand, och kanske var det just den höga målsättningen som satte käppar i hjulet.

– Det finns givetvis många olika anledningar till att det gick så här, men när målet var att vinna och det gick lite tung i början, då blir det tungt mentalt.

– Sedan tycker jag inte att jag har fått den utveckling som jag hade hoppats på. Jag trodde att det skulle gå snabbare än det gjorde. Där har jag misslyckats helt och hållet, säger Carlson självkritiskt.

Sandra Törnros gjorde IFK:s tröstmål mot BP i går och var nära att ta hem skytteligasegern med sina 17 tullträffar. Ändå har hon missat många matcher på grund av friidrottandet.

Hur mycket har det påverkat negativt, att hon inte kunnat vara med hela tiden?

– Tyvärr... jag hade hoppats att när hon var borta så skulle de andra kliva fram och bli bättre. Men det blev precis det motsatta. När Sandra inte har varit med har det blivit något man skyllt lite på. Och när hon kommit tillbaka har många sett henne som en frälsare, och så funkar det inte riktigt.

Vad händer med dig nu – stannar du?

– Jag har varit här i sju år, och om jag inte får den utveckling på det sätt jag vill så är det klart att man funderar på om det är dags att göra något annat. Men inget är bestämt, och det är ju inte bara upp till mig.

IFK Gävle spelar även nästa säsong i division 2, men efter serieomläggningen innebär det ett kliv nedåt. Tvåan blir den högsta distriktsserien, dock tuffare än nuvarande gästriketrean.

– Det blir lag från fler distrikt, så det blir en helt okej serie i alla fall. Det här är absolut ingen dödsstöt för IFK Gävle, säger Jocke Carlson.

Mer läsning

Annons