Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle värvar målvakt

IFK Gävle stärker truppen ytterligare.
Den rutinerade målvakten Åsa Vallgårda lånas in.
– Åsa är perfekt för oss, säger IFK-tränaren Jocke Carlson.

Annons

IFK Gävle hade redan i helgens match två nyförvärv i truppen – Ro Hernandez och Samantha Brand.

Till helgens bortamöte med Vasalund har man förutom Jamie DeAraujo, klar sedan tidigare, värvat målvakten Åsa Vallgårda, från Wattholma.

En temporär lösning, enligt tränaren Jocke Carlson.

– Vi fick ju Kaisa Nilsson utvisad mot Sundsvall och har vår reservmålvakt Pernilla Olsson skadad i ett par veckor framåt. Därför behöver vi få in en målvakt åtminstone under helgens match, och Åsa var tillgänglig, säger han.

• Det rör sig alltså bara om en match?

– Just nu är det så, men det kan bli längre. Det beror på hur länge Pernilla är borta, det är ju alltid bra att ha två målvakter, säger Jocke.

29-åriga Åsa Vallgårda kommer från att ha varit målvaktstränare i Wattholmas division 4-lag, men har sedan tidigare erfarenhet från allsvenskan och division 1. En rutinerad målvakt är precis vad som behövs, menar Jocke.

– Även om hon tappar in någon enkel boll känns det bra att få in en spelare med rutin som ger trygghet. I vårt läge är det kanon, Åsa är perfekt för oss. .

• Ni har förstärkt med fyra spelare under sommaren – nu är det bara segrarna som saknas. Hur går tankarna inför mötet med Vasalund?

– I matchen mot Sundsvall i helgen kändes det bra spelmässigt, det var synd att Kaisa blev utvisad. Men på lördag är det bara vinst som gäller, det räcker inte med en bra insats.

Mer läsning

Annons