Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK hoppas på en ljusning

Fem matcher, fem förluster och minus 24 i målskillnad. IFK Gävles säsong har inte startat på bästa sett, tränare Joacim Carlson är ändå förhoppningsfull.
– Vi visste att det skulle bli tufft när vi tackade ja till platsen i Norrettan, men vi utvecklas och blir bättre för varje dag som går, säger han.

Annons

IFK tar i dag emot bottenkollegan Rågsved hemma på Brynäsvallen. Hemmalaget kommer från en 1–4-förlust mot Själevad, vilket betydde den femte raka förlusten för laget. Tränare Carlson vet vad som måste göras för att man ska bryta den negativa trenden.

– Vi måste hålla i bollen längre inom laget. De tidigare matcherna har vi fått jaga alldeles för mycket boll, det i sin tur resulterar i att vi springer oss trötta, säger han.

Carlson har i stort sett alla spelare att tillgå inför matchen, den enda som är skadad är backen Fanny Johansson, som slog upp en vadskada i matchen mot AIK.

– Jag är optimist, jag tror alltid att vi ska vinna. De senaste träningarna har sett bra ut, vi har en bra stämning i truppen, säger Carlson.

Så här spelar IFK: Kaisa Nilsson – Sofia Rosendal, Evelina Modin, Sanna Jägbrant, Mikaela Sundlöv – Fanny Lundmark, Elin Bälin, Josefin Wingqvist, Louice Frank – Sigrid Persson, Felicia Sandin.

Ersättare: Pernilla Olsson (mv), Sara Johansson, Evelina Thyr, Olivia Ersmarker, Sandra Törnros.

Mer läsning

Annons