Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK redo för seriepremiär – men först genrep

IFK putsar på detaljerna inför ettan. Söndag är det genrep mot Hudiksvall.
– Det passar oss utmärkt, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Senast IFK Gävle spelade i division 1 var 2008. Om en vecka är det dags igen – och för motståndet i den första omgången står Västeråslaget Gideonsberg.

– Det känns tryggt, vi har hunnit med det vi ska göra. Vi känner att vi har tränat som ett division 1-lag redan, säger Jocke Carlson, som tror att laget är redo för uppgiften som väntar.

– Vi har spelat rätt så många matcher så det känns inte som att vi skulle behöva mer tid.

Söndag (med start klockan 13.00) är det genrep borta mot Hudiksvall på Glysisvallen.

– Ett bra division 2-lag, det passar oss utmärkt tycker jag. Om vi hade spelat i ettan redan i höstas så hade inte jag tyckt att vi hade behövt något annat motstånd, fortsätter Jocke.

IFK kommer till matchen med en i stort sett helt skadefri trupp, med vissa frågetecken för nyförvärvet Evelina Thyr från Valbo.

– Hon har känningar i benhinnorna och kommer att ta det lugnt, annars är alla tillgängliga, säger Jocke.

Snart börjar allvaret.

IFK:s hittills klara nyförvärv: Felicia Sandin (Valbo FF), Fanny Lundmark (Gefle IF), Moa Birgersson (Högbo AIK), Evelina Thyr (Valbo FF), Sofia Rosendal (Valbo FF), Elin Bälin (IK Sätra).

Förluster: Elin Holmgren (Selångers SK), Johanna Kallio (Moheds SK), Isabelle Haaranen (SDFF), Johanna Fyhr (Strömsbro IF), Alva Egebrand (IK Huge), Julia Andersson (Team Hudik).

Mer läsning

Annons