Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spel för SIF på VM-arenan nästa år

SIF:s visioner för framtiden applåderas av Kultur- och fritidschefen Bo Eriksson. Men något spel på gamla VM-arenan redan nästa år blir det troligen inte.

– Investeringsbudgeten för 2012 är redan fastställd i detalj, säger han.

Annons

Sporten berättade i gårdagens tidning om Sandvikens IF:s förhoppningar om att vara ett stabilt lag i superettan 2015. För att nå dit behöver man en konstgräsplan till och klubben lanserar därför idén om att spela på Jernvallens gamla VM-arena, det som innan Göransson Arena byggdes var bandyspelarnas hemvist.

Gärna redan nästa år när både Sandviken och Sandvik fyller 150 år.

Bo Eriksson lockas av tanken på att flytta fotbollen till platsen för den historiska VM-turneringen 1958 (nåja, delar av den). Han var själv på plats då och såg dessutom så många som möjligt av SIF:s allsvenska matcher på samma arena.

– Det är klart att det skulle vara häftigt, det är en läcker arena, säger han.

– Jag tycker att SIF ska ha en eloge för att de är så tydliga med sina visioner. Det här känns jättebra.

Bo Eriksson sitter med i den Jernvallengrupp – tillsammans med bland andra Fredrik Granting i arenabolaget och SIF-ordföranden Peter Svensson – som ska ta fram ett förslag på en vision för hur hela arenaområdet ska se ut 2020 eller 2025. Vad man kommer fram till vill han inte föregripa, men han konstaterar att den gamla VM-arenan används väldigt sparsamt samtidigt som den givetvis kostar pengar.

Kultur och fritid har inga egna medel att lägga på ett nytt konstgräs eller andra nödvändiga upprustningar. Om SIF ska få igenom sitt önskemål att spela på den gamla arenan redan kommande år krävs alltså att kommunstyrelsen ändrar i den fastslagna investeringsbudgeten.

– Sådant sker bara i nödfall, konstaterar Bo Eriksson, som dock uppmuntrar till en diskussion mellan alla berörda parter var SIF ska ha sin hemmaplan.

Han anser att det nuvarande konstgräset, som har åtta år på nacken, bör bytas ut så fort som möjligt (tidigast 2013 om inte kommunstyrelsen ändrar i budgeten för kommande år). Det är dock från arenabolaget – med Granting i spetsen – som ett sådant förslag ska komma enligt den formella gången.

– Jag hoppas de lägger in det i sin prioriteringslista för 2013, säger Bo Eriksson.

– Men innan man lägger det nya konstgräset man måste man ha bestämt om det ska ligga på nuvarande arenan eller gamla VM-arenan. Sedan får man ta fram två alternativ och kolla på kostnaderna.

• Håller SIF:s nuvarande arena en bra standard?

– Ja, den håller en bra standard. Den klarar division 2 och säkert division 1, men i superettan krävs det mer.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons