Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant derby på Heden

– Det är väl på tiden att vi slår Gamla Upsala. Efter vad jag förstår, så är det mycket vanligt med kryssmatcher när Strömsberg möter GUSK. Det blev ju också 1–1 i seriepremiären i våras.

Ja, Strömsbergs chefstränare Conny Asklöf tycker väl också att det räcker med nio kryssmatcher i seriespelet i årets fotbollstvåa för sitt lag.

Annons

Strömsberg har inför höstfinalen ute på Hedens IP en sjundeplats i tabellen. Vid seger i dagens derbymatch så har Strömsberg chans att klättra upp något pinnhåll i tabellen.

– Vi siktar naturligtvis på seger. Men tyvärr har vi också lite problem med skador och sjukdomar i laget. Helt klart är att Björn Berglund och Martin Sundström INTE kan spela. Sedan är också Robin Andersson avstängd efter tre varningar, säger Asklöf.

– Men för övrigt har det sett bra ut. Inte minst i senaste bortamatchen mot Sandviken där vi dock förlorade på ett mycket olyckligt självmål. Men det var spelmässigt ändå en av våra bättre bortamatcher den här säsongen.

– Har grabbarna lika bra inställning till den här matchen som mot Sandviken så ska det kunna gå bra, menar Conny Asklöf, som på fredagen inte hade laguppställningen helt klar på grund av att inte alla kan ställa upp mot GUSK.

En trolig startelva är att Tobias Skärberg vaktar målet. En backlinje med Daniel Mattsson, Kabba Langley, Johannes Ericsson/ Daniel Björk, Johan Pettersson. På mittfältet, Danne Käll, Simon Grudéus, Tobias Lööf och Alexander Haglöf. Som forwards finns Marcus Hägg, Mattias Jansson. Pontus Parling är också i gång med träningen igen efter "nickskadan" mot Spårvägen för ett par veckor sedan och börjar på bänken.

– Det blir säkert en jämn match. Det brukar vara så när vi möter Strömsberg, siar GUSK fotbollsbas Jan Erik Gidlöf.

– Vi har ett par långtidsskade, men har också lånat ett par, tre lirare från Sirius. Jag tror inte det här blir ett riktigt hett derby. Men vi vill naturligtvis slå vakt om vår tredjeplats i tabellen, säger Gidlöf.

Det är väl bara att också hoppas på hyggligt väder och att hemmapubliken möter upp och stöttar sina favoriter i höstfinalen.

Mer läsning

Annons