Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo går mot ny vår i Elfsborg

I höstas hade han ruttnat. Nu vädrar Amadou Jawo en ny vår i Elfsborg.

– Jag är med i matchen igen, och nye tränaren tror på mig, säger Jawo som varit på Gävlebesök i helgen.

Annons

Så sent som i november var Amadou Jawo fortfarande inställd på att lämna Elfsborg. Efter en säsong fastnaglad på bänken var tålamodet slut sedan länge.

Men efter att ha träffat Elfsborgs nye tränare Jörgen Lennartsson, och två veckors inledande träning, har situationen förändrats. Lennartsson försökte till och med låna Jawo till sitt dåvarande lag Stabaek i somras, vilket självklart är ett gott tecken.

– Det känns mycket bättre nu. Jag har haft en bra dialog med Jörgen, han tror på mig och han har en annan spelidé och vill använda två forwards. Så har det varit hittills i alla fall och jag hoppas det fortsätter så.

• Exakt hur less var du i höstas?

– Det var frustrerande. Det spelade ingen roll vad jag gjorde på träningarna för jag fick aldrig spela ändå, inte ens när laget gick dåligt. Jag fick spela några matcher på raken när vi fick skador, men när de skadade var tillbaka var det bänken igen. Det var tydligt vilka som var Magnus Haglunds favoriter och jag ville verkligen bort.

• Du var nära en utlåning till Helsingborg i somras, vad hände?

– Det sprack i sista stund, jag vet fortfarande inte varför. Klubbarna var överens men i sista stund blev det inget. Det är klart jag blev besviken när det fanns en toppklubb som kämpade för att få dit mig.

• Hur nära var det att det blev Gefle IF?

– Närmare än vad många tycks tro. Jag hade bra kontakt med både Pelle (Olsson) och Hasse (Berggren) och de lämnade ett bra förslag, men jag förklarade att Helsingborg var nummer ett för mig.

• Har GIF varit aktuellt efter säsongen?

– Nej, jag har inte pratat med någon klubb på det sättet. Däremot pratar jag ofta med Pelle om andra saker. Han har hjälpt mig mycket i min karriär och jag har mycket att tacka honom för. Jag gillar att hålla mig informerad om vad som händer i laget och i klubben, det är klart jag vill att det ska gå bra för Gefle IF.

För några dagar sedan blev det klart att Elfsborg lånar ut anfallaren James Keene till Djurgården under 2012. Men Amadou Jawo sitter säkert. Äntligen.

026-15 93 82

Mer läsning

Annons