Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas knock knäckte Edsbyn

Hille körde över gästande Edsbyn när laget gästade Hille IP under fredagskvällen.

Redan efter 17 sekunder låg bollen i gästernas kasse.

Hille fortsatte att spela ut Edsbyn och matchen slutade hela 9–1 till hemmalaget.

Annons

Publiken hann knappt slå sig ner innan hemmalaget ledde med 2–0. Redan efter 17 sekunder tog sig Anders Sundberg runt sin back och frispelade Jonas Jonesson som resolut satte bollen i nättaket.

2–0 i den fjärde minuten var nästan en kopia på 1–0-målet med den skillnaden att det var Emil Ring som spelade fram Jonesson.

Hille fortsatte att trumma på och Edsbyn hade stora problem med Hilles press och passningsspel. I den 14:e minuten knoppade Daniel Lundberg in 3–0 efter en vänsterhörna och Edsbyn var ett slaget lag. Edsbyn lyckades dock trycka en reducering på frispark. Det målet var en Rembrandt från hemmalagets målvakt och så långt det enda som Edsbyn åstadkommit i anfallsväg.

Hille fortsatte att producera mål och man rev stora hål i Edsbyns försvar med sina djupledslöpningar.

– Vi hade pratat om att komma runt på kanterna och i dag lyckades vi till 100 procent, säger planens bäste spelare, Anders Sundberg i hemmalaget.

Förutom Sundberg så visade Emil Ring framfötterna med sina fyra mål. Tre av dessa på säkert slagna straffar.

Hille gjorde en stabil insats med lite dippar i passningsspelet under vissa perioder av matchen, men mot ett så dåligt motstånd som Edsbyn var det aldrig någon fara på taket.

Mer läsning

Annons