Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbo – och nu tappar Stensätra flera spelare

Stensätra avslutade vårsäsongen med att förlora mot KIF Örebro Ungdom på hemmaplan med 6–1 och man går nu till sommarvila som tabelljumbo.
Och till höstsäsongen så tappar man ett flertal spelare. Bekymmersamt läge med andra ord.

Annons

– Det är klart att det ser lite tufft ut men vi får hoppas att vi får tillbaka några av våra skadade spelare när vi börjar igen. Men det är klart att det inte ser så bra ut inför fortsättningen, säger Per Nyström, tränare för Stensätra.

Det var alltså avslutning på vårsäsongen men det kändes mer som en match sent på hösten. Regntunga moln och tio grader varmt. Ja, det doftade verkligen höst om den här tillställningen. Stensätra som fortfarande jagar sin första seger för säsongen inledde piggast och hade man haft lite flyt så hade man kunna ha tagit ledningen direkt i inledningen men man lyckades inte riktigt med avslutet. I stället så var det bortalaget som i den femte minuten kunde göra 0–1. Stensätra visade dock prov på stor vilja och kämpaanda och det betalade sig i ett kvitteringsmål.

Snabba forwarden Rebecka Dahlberg tog vara på ett alldeles för löst tillbakaspel till målvakten i KIF och kunde runda densamma och skjuta in kvitteringen.

– Tycker att vi gör en riktigt bra första halvlek där vi verkligen är på den nivå som behövs för att störa dom här bättre lagen, säger Nyström.

Man är också nära att ta ledningen då Maria Danielzon-Larsson får ett bra läge men tar ett lite för tidigt avslut och i stället så kan bortalagets Fanny Persson göra 1–2 några minuter senare. Ett mål som både kändes billigt och onödigt.

– Absolut. Vi får inte bjuda på sådana mål men samtidigt så visar det litegrann varför vi ligger där vi ligger. Vi blir stressade i våra avslut och sen får motståndarna göra enkla mål på oss. Typiskt ett lag som kämpar i botten, menar Per.

Andra halvlek blev en tung historia för Stensätra där den målfarlige Fanny Persson punkterade tillställningen med sitt tredje mål, en kvart in på halvleken. Den snabbe KIF-forwarden visade prov på både målsinne och blick för spelet. Inte otänkbart att hon kommer att dyka upp i KIF Örebros allsvenska lag inom en snar framtid.

Framtid ja. För Stensätra ser det betydligt tuffare ut. Man har flertalet spelare på skadelistan och i den här matchen hade man en utespelare i mål, då ordinarie målvakt är, just det, skadad. Och sen kommer man även att tappa tre spelare till hösten som ska åka utomlands.

– Man kan lugnt säga att uppehållet kommer lägligt för oss. Tittar man på förra säsongen och årets så har vi tappat en hel startelva. Lägg till alla skador så förstår vem som helst att det är jobbigt just nu. Men jag hoppas att vi kan få tillbaka så många som möjligt när vi startar till hösten igen. Tycker vi i alla fall under dom första 45 minuterna i dag, visar att vi kan spela bra fotboll, avslutar Per.

Mer läsning

Annons