Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaisa storspelade – men IFK Gävle åter poänglöst

IFK Gävle kunde med ett nyfunnet självförtroende på söndagen pressa Vasalund till en riktig rysare. Kan det här betyda att vändningen är nära?

– Vi har fått ner siffrorna, nu måste vi börja vinna matcherna, säger Joacim Carlson, tränare i IFK Gävle, efter matchen.

Annons

På söndagen tog IFK Gävle emot Vasalund hemma på Brynäsvallen. IFK Gävle som i senaste omgången mot Bållstanäs tog säsongens första poäng.

Det var en jämn tillställning men Vasalund gjorde matchens enda mål i den 88:e minuten. Gävlelaget började bäst och i första halvlek var det IFK som hade chanserna. Det kanske farligaste läget hade Sandra Törnros i inledningen då hon spelade sig till ett friläge. 0–0 stod sig dock halvleken ut.

Om IFK hade varit det bättre laget i första var det ombytta roller i den andra halvleken. Vasalund skapade mycket men möttes av en mur i målvakten Kaisa Nilsson. 1–0 skulle dock komma.

Vasalundskaptenen Karin Sandbrink kunde på ett friläge placera in bollen i det bortre hörnet.

Ett mål som betydde seger för Vasalund.

Tränare Joacim Carlson tror att han vet vad som gick fel.

– Vi är inte tillräckligt noggranna, det såg riktigt bra ut i första, men det har mycket att göra med ett bristande passningsspel, vi slår bara bort bollen.

– Det ser lite bättre ut i andra, vi lyckas skapa målchanser då, summerade Vasalundstränaren.

Mer läsning

Annons