Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström ny tränare för Karlholm Fotboll

Anders Källström, 51, blir ny tränare för Karlholms GoIF. Källströms senaste tränarjobb var för IFK Gävles damer. Men Anders har också tränat Strömsberg när laget lirade i Upplandsfyran i mitten på 90-talet

Annons

– Vi är mycket nöjda med den här lösningen på tränarfrågan.Vi tror mycket på Anders Källström och målsättningen är nu främst, att vi ska nå en bättre placering i femman än den senaste säsongen, säger Daniel Fougman fotbollsbas i Karlholms GoIF.

Karlholm får en mycket välmeriterad tränare, som hade sitt första tränarjobb för Norrsundet redan 1986. Källström har sedan också tränat G-Hammarby, IFK Gävles damer under fem säsonger och även varit ungdomstränare i Gefle IF.

– Vi jobbar nu också med att förstärka ledarteamet runt Källström. Därtill arbetar vi på att förstärka spelartruppen.Vår absoluta målsättning är, att komma bättre tränade inför den kommande säsongen jämfört med hur det såg inför förra säsongen, säger Fougman.

På den punkten har klubben redan säkrat att spelartruppen, tack vare Anders Källström, kommer konditionsstarkare till den kommande säsongen i fotbollsfemman.

– Ja, vi kommer att starta upp träningen redan den 22 november och efter nyår ska vi köra hårt med träning tre gånger i veckan, säger Anders Källström, som understryker vikten av styrka och kondition hos spelarna.

– Målsättningen är att vi ska uppåt och grabbarna ska ha den inställningen, att vi ska vinna varje match, säger Källström med skärpa i rösten.

Hur stor trupp kommer du att få jobba med?

– Vad jag förstår så kommer det att finnas en trupp om cirka 25 spelare. Men jag vet också att klubben jobbar med att förstärka med några lovande spelare, säger Källström.

– Jag kommer också att se till att alla spelare i truppen kommer rejält konditionsstarka till nästa säsongs seriespel, lovar Källström, som inte sticker under stol med att siktet är inställt på spel i Upplandsfyran framöver.

Sören Åkerman

Tel. 026-15 93 80

sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons