Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan SIF spräcka Sirius poängsvit?

Sirius satsar mot superettan.
Dagens match på Jernvallen blir ett ordentligt test för Sandvikens IF.
– De är storfavoriter, och vi måste ha en bra dag på jobbet, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Annons

Sirius var den stora seriefavoriten före säsongen, men har väl inte riktigt öst in mål som då. Men laget är fortfarande obesegrat efter sex omgångar och är i högsta grad inblandat i tätstriden – trots kritik mot spelet. Framför allt har man stängt till bakåt, bara två insläppta mål hittills skvallrar om en solid försvarsmur.

Laget tränas av AIK-profilerna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, och har tidigare Geflespelarna Petter Österberg och Johan Claesson i truppen. Claesson återvände till Uppsala efter två år i Portland förra säsongen, men är nu långtidsskadad och inte tillbaka på fotbollsplanen förrän tidigast i höst.

SIF gör tre ändringar i elvan sedan matchen mot Dalkurd. Ut går Andrew Stadler, Tobias Wanke och Joel Stillmark – in kommer Gustav Källberg, Andreas Sipuri och Filip Johannesson.

Stillmark är lite sliten efter sin skadeperiod och Stadler kommer direkt från sin fars begravning i USA. I stället för Wanke flyttar man upp Andreas Gillström i en offensiv roll på mittfältet.

– Han är klurig centralt och vi räknar med att Sirius kommer spela ganska lågt och att det därmed kommer bli en hel del tid för oss på offensiv planhalva. Därför vill vi prova Gillström i den här rollen, säger Tony Andersson.

Han vill se bättre försvarsspel i det egna straffområdet, senast blev det 1–4 mot Dalkurd.

– Vi har inte varit tillräckligt heta framför eget mål i de två senaste matcherna. Det har vi tryckt på lite extra, säger Andersson.

Mer läsning

Annons