Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg ordna en trepoängare?

Strömsberg är på de fyra senaste matcherna obesegrade. Laget har kryssat mot tre av topplagen Västerås, Sollentuna och Karlberg.

Därtill vann Strömsberg med klara 4–0 mot Falun hemma på Hedens IP.

Annons

Detta har hänt sedan tränaren Janne Lindström kom in i bilden.
Trots bra insatser kämpar Strömsberg för att rädda nytt kontrakt i fotbollstvåan.
En trepoängare är efterlängtad och hoppet står nu till, att man i dag kan betvinga Hudiksvall som gästar Strömsberg.
Hudiksvall ligger ett par pinnhål högre i tabellen.
Strömsberg har inför dagens match tre lag bakom sig och helt naturligt skulle en seger sitta mycket bra, även om den inte ger en given fortsättning i fotbollstvåan.
– Jag hoppas vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Men vi måste ta minst en seger till för att ha chans att hänga kvar, säger Janne LIndström.
– Vi har spelat bra och alla har tagit sitt ansvar och det MÅSTE vi fortsätta med om det ska kunna gå bra, påpekar Janne, som tillsammans med broder Jonas naturligtvis har målsättningen att se till att Strömsberg även nästa säsong lirar i tvåan.
• Hur ska ni lira för att klara av Hudiksvall?
– Vi ska spela precis lika som i de fyra senaste matcherna. Om alla gör sitt så har vi en klar chans att vinna.
– Naturligtvis ska vi i första hand se till att vi har ett säkert försvarspel. Men vi får ju inte heller vara rädda för att anfalla, säger Janne.
–Vi vet ju vad som krävs, säger Janne Lindström, som naturligtvis hoppas att lirarna i Strömsberg visar samma fina kämpatakter som i de senaste matcherna.
– Vi har också hela truppen intakt, hälsar Lindström.
Förhoppningsvis ska också Strömsberg kunna komma fram på kanterna där man har lirare som Gustav Ytterbom och Daniel Leino, som bör kunna servera Pontus Parling och Marcus Hägg inlägg som blir besvärliga för Hudiks försvar.

I Hudiksvall ser man fram emot en tuff drabbning.
– Vi har än inte klarat kontraktet och det här blir en mycket svår match för oss. Vi vann hemmamatchen i våras. Men då var nog inte Strömsberg riktig på hugget, säger Hudiks tränare Sören Eriksson.
– Vi fick 0–0 senast mot Nacka och dom har verkligen gått framåt. Ett av det mest välorganiserade lag vi spelat mot. N måste vi se till vårt och det är seger som gäller, menar Eriksson, som i sitt lag har bland annat meriterade Jonas Wallerstedt. Men den främste målskytten är enligt Eriksson, Pelle Lööf.
Naturligtvis är Strömsberg det lag som är mest beroende av poäng.
Kan hemmagrabbarna visa samma härliga takter som i de fyra senaste matcherna så kan det gå vägen.


Sören Åkerman

Mer läsning

Annons