Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg vinna igen?

I fotbollstvåans sjätte spelomgång ställs serieledande Strömsberg mot Norrtälje på bortaplan. Troligen en mycket svår uppgift för Strömsberg, som dock imponerat hittills i seriespelet och tagit tre raka segrar.

Annons

Efter kryssmatcher mot GUSK och Sandviken har det blivit segrar mot Spårvägen, Skiljebo och Falun. Trots att spelet inte stämde senast hemma på Heden mot Falun, så blev det en 3-0 seger.

– Första gången den här säsongen har vi alla utom långtidsskadade Johan Pettersson skadefria. Jag ser med tillförsikt fram emot den här matchen, säger Strömsbergs tränare Conny Asklöf.

– Vi har gjort mycket bra insatser i svenska cupen. Vi slog först ut Hammarby och föll i slutminuterna mot Norrköping. Men det har också slitit på spelarmaterialet, säger Norrtäljes tränare Peter Hautalahti.

– Den senaste veckan har vi dock kunnat träna lugnt och det känns bra.

Mycket talar för att det kan bli ett mycket intressant derby ute på Sportcentrum i dag. Matchen avgörs på naturgräs och Strömsberg spelade ju senast mot Falun hemma på Hedens naturgräs.

Hur ska ni klara av den här tuffa matchen?

– Det kanske blir den svåraste matchen hittills. Vi vet också att Norrtälje kör med hög press. Det måste vi naturligtvis möta på bästa sätt, säger Asklöf.

– Vi måste också vara noggranna i passningspelet. Men stämmer det för oss och vi kommer upp i rätt nivå, så ska vi också kunna göra en riktigt bra match.

– Självklart är också ambitionen att behålla serieledningen. Det har också sett riktigt bra ut på träningarna den här veckan, säger Conny Asklöf.

– Strömsberg har ett gediget lag och de ska bli mycket inspirerande att möta serieledarna. Alla vill ju också slå serieledarna och vi är också ett starkt hemmalag, säger Hautalahi.

En lirare som Strömsberg bör se upp extra med är toppforwarden Anders Bellander, som gjort flertalet av Norrtäljes mål den här säsongen.

Hur kommer Strömsberg att starta upp i dagens match.

– Jag har ännu inte spikat startelvan. Men det kan bli ett par,tre ändringar jämfört med hur vi öppnade mot Falun. Vi kommer med en 16- mannatrupp till matchen mot Norrtälje,säger Asklöf

Norrtälje ligger på åttonde plats i tabellen och har plockat hem sju poäng hittills. I förra omgången blev det stryk borta mot Sandviken med 2-1.

Mer läsning

Annons