Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp förlust för Strömsberg

– Trots att vi fick stryk så gjorde vi en stabil match. Speciellt är jag mycket nöjd med vårt försvarspel, säger Strömsbergs tränare Conny Asklöf.

Annons

Lördagens bortamatch mot Enskede blev en målsnål historia, som hemmalaget vann med matchens enda mål inspelat en kvart in i andra halvlek.
Strömsberg mötte också ett Enskede som förra säsongen tog en silverplats i södra Svealandstvåan.
– Vi hade också två bollar inne i Enskedes mål. Tyvärr blev dessa mål bortdömda för offside, säger Strömsbergs tränare Conny Asklöf.
Ja, med tanke på att Strömsberg inför premiärsäsongen förra året fick storstryk av Enskede, så ger lördagens resultat ett besked om att Strömsberg är på rätt väg.
– Ja, den här matchen var ett klart steg i rätt riktning. Johannes Eriksson och Kabba Langley får ett extra stort plus för sina insatser i mittförsvaret, säger Asklöf.
Sett till hela matchen så hade hemmalaget det största bollinnehavet. Men chansmässigt så var det en snål och tät match.
– Vi hade våra bästa chanser i slutet av båda halvlekarna. Det var i slutet av andra halvlek som Pontus Parling hade två bollar inne i nätmaskorna. Men målen underkändes för offside. Jag kunde inte bedöma om det var riktiga domslut, säger Asklöf.
Stundtals hade också gästerna några riktigt fina kombinationer i anfallen. Men det var hemmalaget som hade det mesta bollinnehavet. Även om dom inte skapade speciellt många målchanser.
Matchens enda mål kom 20 minuter efter pausvilan. Hemmalaget kom fram på högerkanten och Douglas Samulelsson kunde forcera in 1–0-målet.
Nye målvakten Martin Sundström gjorde ett stabilt intryck, även om han inte utsattes för några svårare uppgifter.
Anfallsparet Björn Berglund och Pontus Parling visade också fina takter, speciellt i slutet av havlekarna då duon satte hemmaförsvaret i extra arbete.
– Sammantaget var det här en insats som jag är nöjd med. Det vi måste bli
bättre på är anfallspelet och speciellt vill jag se längre anfall, summerade Conny Asklöf.
Strömsberg har nu bara ett hemmamöte med Sjötull innan seriepremiären borta mot Gamla Upsala den 16 april.

ENSKEDE–STRÖMSBERG 1–0 (0–0)
Målet: 1–0 Douglas Samuelsson (75).

Mer läsning

Annons