Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgården är taggat: ”Ett riktigt kvaläventyr”

Hallå där...Anders Rinnström...spelande tränare i Kungsgården som börjar kvalspela till division 3 hemma mot Sund i eftermiddag

Annons

Vilken grej för lilla Kungsgården!

– Visst är det så. Det här är vi inte vana med. Men det är ett grymt drag här ute och vi är jäkligt laddade och tända. Nu börjar vi mot Sund från trean och sedan har vi bortamatcher mot Korsnäs och Strand. Ett riktigt kvaläventyr.

Hur har ni laddat upp?

– Med att ta lite ledigt från fotbollen. Vi var på badhuset en dag i stället. Men annars har vi självklart tränat på också. I det här läget gäller det att samla energi och krama ur det sista vi har. Det har ju varit en lång säsong.

Alla hela och krya?

– Vi kommer att få ihop ett bra lag. Redan innan den här säsongen startade fick vi in flera nya unga spelare som fått fart på oss lite äldre. Det gäller än och senast på träningen var vi 20 utespelare och två målvakter. Då går det ju självklart att bli bättre och utvecklas.

Men ni blir inte favoriter.

– Nä, det är sant. Men vi har ju allting att vinna. I den här första matchen mot Sund så ska ju dom vara ett bättre lag än oss. Men dom har varit i trean och har allt att förlora medan vi bara kan njuta av situationen. Dessutom har väl vi vunnit många matcher medan dom har förlorat.

Hur har ni scoutat dom?

– Jag har fått lite tips från tränarna i alla gästrikelagen som mött dom i serien. Vi vet ungefär vad som väntar. Ett stort, tungt och fysiskt lag som gillar att smälla på. Men vi är beredda.

Då önskar vi lycka till.

– Tack. Vi ser fram emot det här och det blir extra kul att spela hemma inför vår publik. Vi har bara förlorat en match här på hela säsongen och är starka på ip.

Mer läsning

Annons