Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgården en munsbit för SIF

För en dryg vecka sedan hade Sandvikens IF fotbollsfest i Svenska Cupen på Jernvallen.
På onsdagskvällen var det Kungsgården som hade laddat för fest när man mötte SIF i DM-semifinal hemma på Sportvallen. Nu blev det aldrig speciellt hett eller spännande. Sandviken visade sig vara alldeles för bra och vann med klara 8–0.

Annons

– DM är en viktig del av vår säsong och vi har pratat inom laget att vi gärna vill ha en liknande match som den mot Malmö igen och då har man inte råd att slarva bort sådana här matcher, säger tränare Tony Andersson.

Att Sandviken verkligen tar DM på fullaste allvar visade man genom att komma till matchen med ett mycket starkt lag och man tog också tag i taktpinnen direkt.

Nollan spräcktes efter en kvart och i halvtid var ställningen 3–0 och i takt med att Kungsgårdens spelare blev allt tröttare, ramlade målen in i den andra halvleken.

– Grabbarna är helskärpta hela tiden och vi ser till att hålla tempot uppe hela tiden och då orkar inte Kungsgården. Men det var en trevlig match, juste och ärligt. Det är roligt att komma ut och spela sådana här matcher, säger Tony och får, trots resultatet medhåll av Anders Rinnström, ledare i hemmalaget:

– Det är lite synd att vi inte orkar hålla ner siffrorna men samtidigt måste man ju komma ihåg att vi möter ett riktigt bra lag och det är roligt att SIF tar DM på allvar och kommer med ett bra lag. Det är lärorikt för våra killar att möta bättre motstånd och vårt fokus ligger väl mer på lördagsmatchen mot Huge, menar Anders.

Vilka SIF får möta i finalen avgörs nästa vecka då Hofors och Strömsbro möts.

KUNGSGÅRDEN–SANDVIKENS IF 0–8 (0–3)

Målen: Björn Berglund 2, Joel Stillmark 2, Alexander Svanberg, Oskar Vejlo, Jesper Karlsson och Emil Wigren.

Mer läsning

Annons