Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgården tog klivet upp till trean

Vilken bragd.

Kungsgården slog ur underläge – och lyckades nå hela vägen till trean.

– Det är så roligt att få vara med om den här historiska händelsen, säger Khochin Ali efter 2–1-segern borta mot Strand.

Annons

Kungsgårdens SK bildades 1923 och under halva den tiden har mister Kungsgården själv, Bengt Eriksson, funnits med i klubben efter att han kom som spelare från G/Hammarby omkring 1964.

Gissa om han var lycklig efter slutsignalen på Sparbanken Arena då hans kära KSK vunnit över Strand med 2–1.

Och samtidigt kryssade Sund och Korsnäs i Sundsvall, vilket innebar att Kungsgården för första gången i klubbens historia är klart för spel i trean.

– Det är så skönt, då nästan ingen trodde på oss inför kvalet, säger spelande tränaren Anders Rinnström efter slutsignalen.

Matchen började annars inte så bra för Kungsgården, som inte skapade någonting.

Första avslutet mot Strands målvakt Fredrik Sundfors kom efter 24 minuters spel, men Sundfors kunde enkelt ta Anders Rinnströms skott.

Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen på ett överraskande skott efter gräset som smet in bakom en chanslös Niklas Nyström. Men Kungsgården skulle vakna även om mittfältsmotorn Hampus Grip fick lämna in efter skada.

Khochin Ali kunde slå in den viktiga kvitteringen på en stolpretur efter hörna och då var KSK med i kampen om en plats i trean igen.

I den andra halvleken kom KSK ut som ett nytt lag. Efter ett lysande anfall kunde Marcus Eriksson placera in 2–1-bollen efter passning från Johan Lindqvist.

– Det här är sjukt skönt, konstaterar mittfältaren Johan Lindkvist i omklädningsrummet.

– Det här var svettigt men vi har tagit många uddamålssegrar i år, säger den andre tränaren, Daniel Westlin.

Mer läsning

Annons