Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvar i toppstriden – med ett leende

Huge ser till att det är nerv i toppstriden i division 2.
I alla fall en dag till.
Det var rena utklassningen mot KIF Örebro som visade upp ett mycket ihåligt försvar. Matchen var avgjord redan efter en kvart och Huge säkrade andraplatsen. För att han chans på avancemang gäller det att Västerås BK 30 inte vinner derbyt mot Västerås IK.

Annons

– Vi kan bara vänta och se hur det går för Västerås, säger Huges tränare Anders Markström.

Huge vann bortamatchen mot Örebro tidigare den här säsongen men visste att det skulle bli en tuff retur på Kastvallen. Därför var det nog inte bara tränaren Anders Markström som var överraskad att det stod 3–0 efter bara 14 minuter.

– Det är ju ett farmarlag till allsvenska KIF Örebro vi möter, och då vet man aldrig vilka spelare de kommer med. Men det är ett topplag och vi har respekt för dem, säger Markström.

En hög press, och mängder av vunna närkamper, genom hela första halvlek blev grunden för segern. I andra halvlek föll bara ett mål men chanserna saknades inte. Huge hade bollar både i stolpen och ribban samt en boll som såg ut att vara inne, men som inte blev mål.

– Vi revanscherade oss verkligen från förlusten förra helgen. Vi sätter chanserna i första halvlek och skapar mycket i andra halvlek även om det bara blir ett mål, säger Markström.

Anfallsspelet och målskyttet till trots så var det försvarsspelet som imponerade mest hos hemmalaget.

Örebro skapade nästan inte en enda chans på hela matchen.

– Vi sätter stopp bra. Vi fick rotera lite i laget och vissa spelare fick spela på positioner de inte är vana vid. Det är en styrka vi har att vi kan göra så, säger Markström.

Huge är uppe på första plats i tabellen två poäng före Västerås som har två matcher mindre spelade. Avancemanget har man inte i egna händer men Anders Markström har inte gett upp.

– Får vi chansen ska vi ta den, säger han bestämt.

Mer läsning

Annons