Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lever Hofors och Huge upp till favoritskapet?

Hofors på herrsidan och Huge på damsidan.

Där har ni förhandsfavoriterna i helgens Bilma Cup – i alla fall enligt Kent Eriksson från arrangörsstaben.

Annons

I morgon går startskottet för inomhusturneringen Bilma Cup, som arrangeras av Ockelbo IF för 34:e året i följd.

På herrsidan är 19 lag anmälda – tre fler än i fjol.

– Nu blir det alltså tre grupper med fem lag och en grupp med fyra lag, och vi är jättenöjda med det. Det var på väg att bli 20 lag, men Hille skickade in sin anmälan för sent, säger Kent Eriksson, som utser Hofors lag 1 och Järbo till huvudfavoriter.

– De har dessutom hamnat i samma grupp och möts redan i turneringens första match på fredag. Då får vi en fingervisning om vilket lag som kanske är vassast. På förhand tror jag mest på Hofors, dom är alltid starka inomhus.

På damsidan kommer åtta lag till spel, precis som i fjol. Kent Eriksson tror att Huge lag 1 och Valbo lag 1 kommer att göra upp om slutsegern.

– Huge och Valbo har helt enkelt de starkaste trupperna, säger Kent.

Efter att samtliga gruppspelsmatcher avgjorts i morgon och på lördag väntar kvartsfinaler, semifinaler och finaler på söndag.

Matchtiden är 25 minuter, och i samband med matcherna kommer så kallade handikappstraffar att tillämpas. Och då är det straffar av amerikansk modell som gäller, där spelaren får driva bollen från mittlinjen mot mål. Även om det skiljer mer än två divisioner mellan lagen får laget från den lägre divisionen endast skjuta två straffar.

Mer läsning

Annons